На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Фильтры, обогреватели, компрессоры
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 12.02.2008, 23:07   #1
Фильтр
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 4
Надіслати повідомлення для Алёнушка на ICQ

сказав Дякую: 2
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
Алёнушка Алёнушка поза форумом 12.02.2008, 23:07
Рейтинг: ()

Всем здрасте!
Меня интересует чем отличаеться внешний фильтр от внутренего. Объясните пожайлуста, а то я не понимаю. И какой лучше? Спасибо
Переглядів: 3663
Відповісти з цитуванням
Старий 13.02.2008, 00:01   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.039
сказав Дякую: 8.915
сказали Дякую 5.963 раз(и) в 2.953 повідомленні
Ответ: Фильтр ===www.aquaforum.ua===

Внутрений стоит внутри аквариума, внешний вне(под)аквариумом. Внешний в принципе лучше - хотя-бы тем, что его не видно. Но дороже в несколько раз. Если аквариум до 100литров, тогда ставьте внутрений. Более 100 можете подумать о внешнем
П.С. Красивый ник
Вот картинки внутриний http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=26_69
Внешний http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=27_54

Bahmut поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Bahmut за цей допис:
Алёнушка (13.02.2008)
Старий 13.02.2008, 10:01   #3
Придивляюся

Звідки Ви: Коломия
Дописи: 95
сказав Дякую: 10
сказали Дякую 46 раз(и) в 21 повідомленні
Надіслати повідомлення для Wandering на ICQ

Якщо добре подумати, то ці фільтри відрізняються не тільки тим де розміщуються, але й користю яку вони приносять для акваріума.
Внутрішній фільтр проводить тільки фізичну чистку води, зовнішній може робити фізичну, біологічну та хімічну фільтрацію води.
Після своїх пошуків зрозумів, що якщо у вас акваріум не перенаселений і в ньому росте багато рослин, то вам достатньо внутрішнього фільтра для збору різного бруду, а якщо перенаселений та мінімум рослин або вони штучні, то зовнішній фільтр дуже дуже бажаний.

Wandering поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2008, 09:53   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Украина
Дописи: 400
сказав Дякую: 265
сказали Дякую 125 раз(и) в 75 повідомленні
Надіслати повідомлення для Gorelov на ICQ

Добрый день господа хорошие!

А посоветуйте пожалуйста - в аквариум 80 л. (профиль) есть ли смысл ставить внешник (ну например вот такой: http://www.arowana-im.com.ua/product...1d22743bbd591a), если там планируеться кроме имеющихся обитателей (крапчатые коридорасы - 3 шт., геринохейлус - 1 шт.) пара тройка скалярий, стайка миноров, стайка неонов, и пара лялиусов (всё предварительно). Растючки тоже как в профиле, но докуплю ещё на задний план длинностебельки какой-нибудь + низкорослых растений хаотично по переднему плану...

Заранее спасибо за Ваши советы!

Gorelov поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2008, 10:13   #5
Живу я тут

Звідки Ви: г. Васильков обл. Киевская
Дописи: 656
сказав Дякую: 2.968
сказали Дякую 513 раз(и) в 186 повідомленні
Надіслати повідомлення для Brabus на ICQ

Цитата:
Допис від Wandering Переглянути допис
Внутрішній фільтр проводить тільки фізичну чистку води..
А как на счет бактерий, которые живут в фильтрующем элементе? Они ведь проводят тоже биологическую очитку.

Brabus поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2008, 10:57   #6
Придивляюся

Цитата:
Допис від Gorelov Переглянути допис
Добрый день господа хорошие!

А посоветуйте пожалуйста - в аквариум 80 л. (профиль) есть ли смысл ставить внешник
Гірше не буде, але від перенаселення це не допоможе.

Brabus я не профі в каністрових фільтрах, але точно можу сказати, що щоб утворилась колонія бактерій потрібно мінімум 3 тижні. Я сумніваюсь, що ви раз в три тижні не промиваєте внутрішній фільтр, значить в фільтруючому елементі якщо і є бактерії, то їх явно не достатньо для реального впливу на біологічну рівновагу.

Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Wandering за це повідомлення:
Brabus (22.02.2008), Gorelov (22.02.2008)
Старий 22.02.2008, 11:38   #7
Живу я тут

Цитата:
Щiро дякую за відповідь! А який зовнішній фільтр Ви порекомендуєте???

Мда, ще раз перерахував те що я хочу - від когось треба будє відмовлятися... На самперед це буде скоріш всього мінори... Там побачімо. У любому випадку я планував запускати рибов по черге (одні вихідні, наприклад - неонів, на другій - ляліусів), а там вже будє відно хто зайвий...

Старий 22.02.2008, 11:53   #8
Живу я тут

Звідки Ви: г. Васильков обл. Киевская
Дописи: 656
сказав Дякую: 2.968
сказали Дякую 513 раз(и) в 186 повідомленні
Надіслати повідомлення для Brabus на ICQ

Цитата:

Brabus я не профі в каністрових фільтрах, але точно можу сказати, що щоб утворилась колонія бактерій потрібно мінімум 3 тижні. Я сумніваюсь, що ви раз в три тижні не промиваєте внутрішній фільтр, значить в фільтруючому елементі якщо і є бактерії, то їх явно не достатньо для реального впливу на біологічну рівновагу.
Ну три не три, а каждые две недели промываю керамику и поверьте за две недели формируется достаточно колоний.

Brabus поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2008, 13:10   #9
Живу я тут

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 1.264
сказав Дякую: 239
сказали Дякую 488 раз(и) в 294 повідомленні
Надіслати повідомлення для lusenok на ICQ Надіслати повідомлення для lusenok на Skype

о каких именно бактериях идёт речь?
просто нитрифицирующие бактерии живут и в грунте, и влияние их количества там на баланс гораздо выше, чем живущих в фильтре.

lusenok поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2008, 13:28   #10
Придивляюся

В тому то й справа, що важко сказати, що більше впливає на переробку нітритів, грунт чи фільтр.
Я думаю, що все ж таки грунт, адже є ціла купа акваріумів, які прекрасно існують без каністрових фільтрів, не говорячи про те що колись їх взагалі не було

Старий 22.02.2008, 16:23   #11
Придивляюся

Цитата:
Щiро дякую за відповідь! А який зовнішній фільтр Ви порекомендуєте???
Кажу, досвіду використання зовнішніх фільтрів у мене немає, але з того що прочитав зрозуміло одне, ефективність каністрового фільтра дуже сильно залежить від його об*єму, тобто чим більший об*єм каністри, тим краще. Для вашої банки повністю вистачить Флюваль 105.

Але я б на вашому місці задовольнився б наявністю внутрішнього фільтра і частіше міняв водичку, всеодно вам цього не уникнути.
Також варто добавити світла, у вас його катастрофічно мало 0.19Вт/л.

cказали "Дякую" Wandering за цей допис:
Gorelov (22.02.2008)
Старий 22.02.2008, 17:11   #12
Живу я тут

Цитата:
Кажу, досвіду використання зовнішніх фільтрів у мене немає, але з того що прочитав зрозуміло одне, ефективність каністрового фільтра дуже сильно залежить від його об*єму, тобто чим більший об*єм каністри, тим краще. Для вашої банки повністю вистачить Флюваль 105.

Але я б на вашому місці задовольнився б наявністю внутрішнього фільтра і частіше міняв водичку, всеодно вам цього не уникнути.
Також варто добавити світла, у вас його катастрофічно мало 0.19Вт/л.
А я і не хочу уникнути заміни води, я хочу щоб моїм рибкам та рослинам комфортно було! Я планую багато риб, тому і цікавлюсь допоміжним фільтруванням. Бо не хочу літи у воду "хімію" (використовую лише AquaSafe від Tetra, для підготовки води і планую на ціх вихідних купити грунтове УДО для коріння рослин). Вот...

З освітлюванням проблема... У мене кришка з лампою на гарантії, а там місце тількі для однієї лампи (конструктівно)... Для того щоб розмістити другу лампу треба дирявити кришку, а покі вона на гарантії...

Старий 22.02.2008, 18:19   #13
Придивляюся

Цитата:
З освітлюванням проблема... У мене кришка з лампою на гарантії, а там місце тількі для однієї лампи (конструктівно)... Для того щоб розмістити другу лампу треба дирявити кришку, а покі вона на гарантії...
Ну не обов'язково дірявити, я наприклад купив простий патрон для лампочки, вкрутив туди економку, вирізав прямокутний кусок пінопласту і ізолєнтою прикрутив до патрона, це добро приліпив до кришки суперклеєм, щоб не псувати вигляд кришки можна трішки потерпіти і зробити цю справу силіконом, тоді можна буде все повернути на місце, як щось не зрозуміле, можу викласти фото.

А на рахунок фільтрації ти правий, гірше не буде, вибирай Флюваль 105 або Атман СФ-600 або 800, тут вже як по грошах виходити буде.

Цитата:
Бо не хочу літи у воду "хімію" (використовую лише AquaSafe від Tetra, для підготовки води і планую на ціх вихідних купити грунтове УДО для коріння рослин). Вот...
Ось це взагалі не зрозумів, для чого лити у воду хімію, в тебе ж невелика ємкість банки, 15л. відстояти з легкістю можна, я наприклад відстоював до 50л. головне коли потім виливаєш воду з самого дна нічого не зачепити, тоді все люксово.

cказали "Дякую" Wandering за цей допис:
Gorelov (22.02.2008)
Старий 22.02.2008, 18:21   #14
Придивляюся

О ще забув, ти тово, УДО при поганому освітленні краще не давай, всеодно толку не буде, а от водорості придбати запросто можна.

Старий 22.02.2008, 18:39   #15
Живу я тут

Цитата:
Ну не обов'язково дірявити, я наприклад купив простий патрон для лампочки, вкрутив туди економку, вирізав прямокутний кусок пінопласту і ізолєнтою прикрутив до патрона, це добро приліпив до кришки суперклеєм, щоб не псувати вигляд кришки можна трішки потерпіти і зробити цю справу силіконом, тоді можна буде все повернути на місце, як щось не зрозуміле, можу викласти фото.
Зрозуміло... Це ідея! Дякую! Я так і зроблю завтра.
Но наверно я пару лампочок приліплю, по обоїм краям кришки - підрахую сумарну міцність ламп і уперед! Одне, я хотів би лампи по спектру блізькі Aqua-GLO, но таких єкономок наверно немає...

Цитата:
А на рахунок фільтрації ти правий, гірше не буде, вибирай Флюваль 105 або Атман СФ-600 або 800, тут вже як по грошах виходити буде..
Гроші не головне... Буду вибирати. Слава Богу у нас у місті є вибір!

Цитата:
Ось це взагалі не зрозумів, для чого лити у воду хімію, в тебе ж невелика ємкість банки, 15л. відстояти з легкістю можна, я наприклад відстоював до 50л. головне коли потім виливаєш воду з самого дна нічого не зачепити, тоді все люксово.
Я тількі підготавліваю воду за допомогою AquaSafe, я вважаю це не завредить... У нас дуже погана вода...

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:09.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts