На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Фильтры, обогреватели, компрессоры
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 22.02.2008, 17:11   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Украина
Дописи: 400
сказав Дякую: 265
сказали Дякую 125 раз(и) в 75 повідомленні
Надіслати повідомлення для Gorelov на ICQ
Ответ: Фильтр ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Wandering Переглянути допис
Кажу, досвіду використання зовнішніх фільтрів у мене немає, але з того що прочитав зрозуміло одне, ефективність каністрового фільтра дуже сильно залежить від його об*єму, тобто чим більший об*єм каністри, тим краще. Для вашої банки повністю вистачить Флюваль 105.

Але я б на вашому місці задовольнився б наявністю внутрішнього фільтра і частіше міняв водичку, всеодно вам цього не уникнути.
Також варто добавити світла, у вас його катастрофічно мало 0.19Вт/л.
А я і не хочу уникнути заміни води, я хочу щоб моїм рибкам та рослинам комфортно було! Я планую багато риб, тому і цікавлюсь допоміжним фільтруванням. Бо не хочу літи у воду "хімію" (використовую лише AquaSafe від Tetra, для підготовки води і планую на ціх вихідних купити грунтове УДО для коріння рослин). Вот...

З освітлюванням проблема... У мене кришка з лампою на гарантії, а там місце тількі для однієї лампи (конструктівно)... Для того щоб розмістити другу лампу треба дирявити кришку, а покі вона на гарантії...

Gorelov поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.02.2008, 18:19   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Коломия
Дописи: 95
сказав Дякую: 10
сказали Дякую 46 раз(и) в 21 повідомленні
Надіслати повідомлення для Wandering на ICQ

Цитата:
Допис від Gorelov Переглянути допис
З освітлюванням проблема... У мене кришка з лампою на гарантії, а там місце тількі для однієї лампи (конструктівно)... Для того щоб розмістити другу лампу треба дирявити кришку, а покі вона на гарантії...
Ну не обов'язково дірявити, я наприклад купив простий патрон для лампочки, вкрутив туди економку, вирізав прямокутний кусок пінопласту і ізолєнтою прикрутив до патрона, це добро приліпив до кришки суперклеєм, щоб не псувати вигляд кришки можна трішки потерпіти і зробити цю справу силіконом, тоді можна буде все повернути на місце, як щось не зрозуміле, можу викласти фото.

А на рахунок фільтрації ти правий, гірше не буде, вибирай Флюваль 105 або Атман СФ-600 або 800, тут вже як по грошах виходити буде.

Цитата:
Бо не хочу літи у воду "хімію" (використовую лише AquaSafe від Tetra, для підготовки води і планую на ціх вихідних купити грунтове УДО для коріння рослин). Вот...
Ось це взагалі не зрозумів, для чого лити у воду хімію, в тебе ж невелика ємкість банки, 15л. відстояти з легкістю можна, я наприклад відстоював до 50л. головне коли потім виливаєш воду з самого дна нічого не зачепити, тоді все люксово.

Wandering поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Wandering за цей допис:
Gorelov (22.02.2008)
Старий 22.02.2008, 18:39   #3
Живу я тут

Цитата:
Ну не обов'язково дірявити, я наприклад купив простий патрон для лампочки, вкрутив туди економку, вирізав прямокутний кусок пінопласту і ізолєнтою прикрутив до патрона, це добро приліпив до кришки суперклеєм, щоб не псувати вигляд кришки можна трішки потерпіти і зробити цю справу силіконом, тоді можна буде все повернути на місце, як щось не зрозуміле, можу викласти фото.
Зрозуміло... Це ідея! Дякую! Я так і зроблю завтра.
Но наверно я пару лампочок приліплю, по обоїм краям кришки - підрахую сумарну міцність ламп і уперед! Одне, я хотів би лампи по спектру блізькі Aqua-GLO, но таких єкономок наверно немає...

Цитата:
А на рахунок фільтрації ти правий, гірше не буде, вибирай Флюваль 105 або Атман СФ-600 або 800, тут вже як по грошах виходити буде..
Гроші не головне... Буду вибирати. Слава Богу у нас у місті є вибір!

Цитата:
Ось це взагалі не зрозумів, для чого лити у воду хімію, в тебе ж невелика ємкість банки, 15л. відстояти з легкістю можна, я наприклад відстоював до 50л. головне коли потім виливаєш воду з самого дна нічого не зачепити, тоді все люксово.
Я тількі підготавліваю воду за допомогою AquaSafe, я вважаю це не завредить... У нас дуже погана вода...

Старий 22.02.2008, 20:41   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Коломия
Дописи: 95
сказав Дякую: 10
сказали Дякую 46 раз(и) в 21 повідомленні
Надіслати повідомлення для Wandering на ICQ

Цитата:
Допис від Gorelov Переглянути допис
Зрозуміло... Це ідея! Дякую! Я так і зроблю завтра.
Но наверно я пару лампочок приліплю, по обоїм краям кришки - підрахую сумарну міцність ламп і уперед! Одне, я хотів би лампи по спектру блізькі Aqua-GLO, но таких єкономок наверно немає...
Здається є, ось такі стоять у пана Mykhaylo
23Вт 4000К Люмакс та 13Вт 2700К Електрум
http://i020.radikal.ru/0802/d4/0e322224d5ec.jpg

На рахунок води, ну не вірю я що хім засобами можна вигнати звідти всяку дрянь, а от відстоявши дня зо два (аква у вас не велика, відро десь можна притиснути вдома) ви побачите скільки на дні назбиралось грязюки.
Сам витримував інколи по 7 днів, забирав воду з відра і залишав на дні шар десь 5см. йшов у ванну, розмішував залишок води і виливав, вода була світло-коричневою, від цього вам жоден засіб не допоможе, тільки відстоювання.

Wandering поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Wandering за цей допис:
Gorelov (23.02.2008)
Старий 22.02.2008, 22:07   #5
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
Відповідь: Ответ: Фильтр ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Здається є, ось такі стоять у пана Mykhaylo
23Вт 4000К Люмакс та 13Вт 2700К Електрум
Невеличке виправлення 23Вт на цій фото - це експериментальный Люмакс, їх в продажу немає.

2Gorelov
Якщо хочеться догодити рослинам - краще 2700К, якщо жовте світло не подобається 4000К. За світловіддачею, надійністю і ціною я зупинився на побутових Люмаксах та Електрумі (вони трохи менш надійні, але легші, компактніші і дешевші). Дуже велика нестабільність у лвівської Волта - з одного боку є лампа 30Вт якій 3 роки, з іншого є 2 чи 3, які згоріли через пару місяців роботи.

Mykhaylo поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Mykhaylo за цей допис:
Gorelov (23.02.2008)
Старий 23.02.2008, 12:01   #6
Живу я тут

Спасибо господа Wandering и Mykhaylo за предложения по освещению (продолжим сдеь: http://aquaforum.kiev.ua/forum/showt...435#post258435, чтобы не захламлять тему про фильтр).

По фитру:
Купил Fluval 305. Много конечно, но канистра большая! Теперь я думаю вопрос с фильтрацией будет решён! На имеющийся вутренний фильтр я купил "флейту". И дополнительно купил компрессор Atman CR-20R.

Щіро дякую за пріємну бесіду та толкові совети!

Старий 23.02.2008, 12:03   #7
Живу я тут

Цитата:
На рахунок води, ну не вірю я що хім засобами можна вигнати звідти всяку дрянь, а от відстоявши дня зо два (аква у вас не велика, відро десь можна притиснути вдома) ви побачите скільки на дні назбиралось грязюки.
Сам витримував інколи по 7 днів, забирав воду з відра і залишав на дні шар десь 5см. йшов у ванну, розмішував залишок води і виливав, вода була світло-коричневою, від цього вам жоден засіб не допоможе, тільки відстоювання.
Ну вода то відстоюється! Це так, для гарантії, щоб не було зайвого хлору (я розумію що він виветреться, но тем пач), та важких металів...

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 04:44.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts