Цитата:
Допис від serg_ki@ukr.net
у меня конкретное перенаселение , а не мало рыбы, на 400 литров воды у меня 12 дискусов, 8 скалярий, 6 меченосцев, 5 хромис-бабочек рамирези. и как вы думаете для меня дискусы важны или нет? и компрессора в аквариуме нет. конечно он лежит у меня в тумбочке но не подключен. и ночью как вы знаете при фотосинтезе не выделяется кислород. и на счет органики которая жрет кислород , если хорошая фильтрация (и отсюда хорошее перемешивание воды фильтрами) и подмены тогда не будет лишней органики и все будет ок.
|
На рахунок компресора я теж так думав,що якщо рослин повний акваріум то він не потрібен.Я теж акву запустив недавно (3 міс) і спочатку було купа проблем і не міг ніяк справитись з бурими (компресор не працював).Аж поки мені "Горец" не підказав на ніч включати компресор.І днів за 10 їх не стало.
В мене тоже потужний зовн.фільтр і плюс потужна помпа і вода досить інтенсивно перемішується,а кисню не вистачало саме для окислення і бактеріям.Хоча на той момент було 10 маленьких рибок і повна банка трави.
Ваш акваріум я бачив не раз,дуже гарний,але Ви візьміть до уваги що у Вас трошки інша організація життєзабезпечення,маю на увазі фальшдно.Це я про те що ви писали що сифонка в травниках не потрібна.Може і не потрібна на початках і при малій кількості риб.А якщо риб багато,а рослин мало (рибо-травник

).Думаю і Ви без сифонки не обійшлися б ,а особливо диски (без фальшдна, дно б закисло).
Так що компресор я наніч включаю,при цілодобовій подачі ЦО2,правда газ на ніч роблю в два рази менший.