Хотів би продовжити роздуми-обговорення. У процесі тестування і перевірки води виявилось що у воді, зокрема з під крана, присутні нітрати і також коливання жорсткості. Розумію що жорсткість для танги це +
Але хотів би повернутись до причин втрати альтів, роздумуючи над причинами я почав шукати різну інформацію про риб, зокрема про їхню фізіологію з біологічної (іхтіологічної) точки зору. Хотів би повернутись у той період, який я описував у попередніх дописах, а саме момент коли я переробляв освітлення у акві з альтами. У зв'язку з певними обставинами у акві довго не було постійного освітлення,тобто аква зовсім не освітлювалась. Розумію, що у природі водойми теж не достатньо освітлені, а до мешканців глибших шарів світло доходить ще менше, але знайшов таку інформацію що при тривалій відсутності світла риби можуть втратити зір. Тепер я починаю все обдумувати, і згадувати як себе почали поводити альти, коли я нарешті зробив освітлення. Як я вже вище писав, що альти (ВСІ БЕЗ ВИЙНЯТКУ) почали хаотично себе поводити, і навіть мало реагувати на все.
Хочу запитати у знаних акваріумістів, чи взагалі можливий такий варіант (ну звичайно враховуючи вміст нітратів), що риба осліпла, тому і втратила інтерес (чи фізіологічну не здатність) до всього?
І друге питання, як боротись з нітратами, як їх зменшувати? бо не хочеться прощатись з ТАНГОЮ
Скрытый текст
Бо тепер дуже шкодую, що не вгледів своїх альтів, не зважаючи на розмови про їхнє чистокрівя і походження. Тому хочу максимум привернути до цього увагу, і постаратись знайти ймовірні причини, щоб ніхто "не вставав на мої граблі". Судячи по кількості переглядів теми - думаю людям цікаво