Результати опитування: Какой аквариум Вам понравился?
|
1.
|

|
57 |
18,39% |
2.
|

|
48 |
15,48% |
3.
|

|
43 |
13,87% |
4.
|

|
140 |
45,16% |
5.
|

|
60 |
19,35% |
6.
|

|
153 |
49,35% |
7.
|

|
31 |
10,00% |
8.
|

|
82 |
26,45% |
9.
|

|
143 |
46,13% |
15.11.2016, 00:13
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
|
Відповідь: Голосование.Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Мої 5 копійок щодо конкурсних робіт
Вже декілька разів переглядав конкурсні роботи, і в мене все сильніше складається таке враження, що це не конкурс біотопів а змагання, хто знайде ефектніші коряги і запустить більше риби...
Біотопний від дизайнерського акваріуму відрізняється тим, що він максимально формується й оформляється під певну місцевість із максимально сприятливими і комфортними умовами для існування місцевих гідробіонтів. Естетика даного виду акваріумів полягає в його природному вигляді і комфортних умовах для мешканців.
Із конкурсних аквасів таких, на жаль, небагато.
Не можу зрозуміти, чому організатори настільки неякісно зменшили фото №1, можна лише здогадуватися, що є в тому акваріумі...
Акваріуми №№2, і 6 схожі на набори для ухи а не біотопи. накидати деревини і запустити максимум риби - ви в природі таке бачили?!! Всі, хто хоча б трохи тримав удома окунів, підтвердять, що це агресивні риби, які в умовах відсутності достатньої кількості укриттів просто перетовчуть один одного. А покласти корягу на пісок і запустити туди купу риби - ви це серйозно вважаєте біотопом?!! Однак, якщо оцінювати просто дизайн - мені вони оба подобаються, оригінальні і красиво оформлені.
Аквас №9 мені зразу сподобався, але потім я побачив у ньому сома... Сом - дуже цікава і неординарна для спостереження риба, але той акваріум для нього надто вже малий, риба в ньому буде постійно змінювати пейзаж, чіпляючи корягу, але сама ідея акваріуму мені подобається, просто автору треба було взяти меншу рибу (або бііільший акваріум).
Аналогічна сому ситуація з раками (№4) - ідея для біотопу хороша, але місця там катастрофічно мало (хоч автор і намагався використати дзеркальний ефект, але раки не люди, їх так не обманеш), з часом може розпочатися канібалізм.
Найбільше мені сподобався біотоп №8, там усе в принципі гармонійно підібрано й реалізовано - і рослини, і риби, і якість фото хороша. Цікаво буде поспостерігати за ним у розвитку і почитати про остобливості. Оригінально оформлено біотоп №5, туди б ще хоч щось живеньке, плаваюче чи повзаюче.
Хто дозволив мені, невдячному смерду, так критикувати деякі конкурсні роботи? Все просто - мій досвід; я все своє свідоме життя провів біля води, багато спостерігаючи за життям водойм (це і ставки, які щороку спускають, і маленькі річечки, і Південний Буг, і Дністер). Маю певний досвід утримання в домашніх умовах місцевих жаб (зимували в тераріумі), південнобузького сома (жив кілька місяців у 100 літровій балії), європейських тритонів, троголкових колючок, окунців, карасиків і ін.
І мої спостереження і досвід кажуть мені, що більшість конкурсних біотопів було зроблено так: залили воду, поклали туди корягу, запустили рибу (якнайбільше риби), відзняли ту уху і повикидали все... головне, щоб красиво, а люди не будуть придивлятись, вдумуватись і аналізувати, правда ж? усе виключно для цього конкурсу... Прикро, що конкурс державного рівня знані майстри сприймають несерйозно.
Вибачте, якщо когось цим образив, просто потрібно серйозніше ставитись до таких заходів, підвищувати рівень місцевих конкурсів, тоді будуть успіхи й на міжнародних.
Сподіваюся на конструктивний діалог а не образи в мою сторону і з нетерпінням чекаю описів усіх акваріумів!
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:36.
|