Власне кажучи, дрібний пісок для ракушечників це ще один з штучних стереотипів "загально прийнятої думки" Насправді грунти в Озері дуже різні і зовсім не обов'язково дрібний пісок. То що в місцях з іншим грунтом ракушечники не живуть?)) Почитайте нещодавні повідомлення, якраз є матеріал і про мультифасціатусів які живуть в Озері в скалах, і про типи грунтів..
У мене теж не дрібний пісок (ну не подобається мені дуже дрібна фракція в якості грунту..) і мої ракушечники не відчувають від того жодного дискомфорту
Ось фото: самка спеціозус з мальком: Долучення 645710
як бачите грунт не дрібний і риба нереститься без проблем і жодних ознак стресовості не показує
інше діло що ракушки для ракушечників таки потрібно буде покласти, без них риба справді буде в постійному стресі
Вау! Вот это меня действительно радует! Изначально хотелось ракушечников завести. Колонию из какого количества мультифасцеатусов можно разместить в моем объеме? Можно ли с ними содержать юлидохромисов? Подскажите, где можно взять нужные раковины? У меня есть немного ракушек виноградной улитки, подойдут ли они?