На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 21.01.2020, 12:47   #11
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

у листопаді і грудні, нарвавшись на проблеми в утриманні деяких місцевих видів і не отримавши тут жодних порад, я, послухавши Mykhayl'a, заліз в архівні нетрі Аквафоруму.
і маю невтішні висновки.
15 років тому була купа активних тем, присвячених утриманню нашої флори і фауни, навіть 10 років тому ще були десятки два активних акваріумістів, які хоч якось ділилися досвідом, і до сотні читачів-лайкарів.

з початком кризи, як я розумію, всі настільки збідніли, що зараз не можуть собі дозволити утримувати не те що щуку, а й верховодок із йоржиками (це не сарказм). а зважаючи на зусилля наших біотопників-селебрітіз, для себе роблю висновок, що біотопна акваріумістика в Україні знаходиться в стані клінічної смерті.

Починаючи з осені 2016 року я постійно утримую вдома декілька видів нашої місцевої живності, спостерігаю за ними, експериментую, описую, збираю доступну інформацію з інтернету. і вчергове стверджую, що наші рідні види не менш красиві і цікаві ніж понтові заморські.

Ще рік тому я хотів створити тут розділ, присвячений біотопам українських водойм, спілкувався з Карачею, ділився ідеями і пропонував йому співпрацю... Але, на жаль, я помилився як у цій особі, так і в акваспільноті загалом

зараз маю багато цікавих дослідних і практичних матеріалів, якими був готовий ділитися, але, боюсь, Margaritas ante porcas.
надалі планую серйозне розширення об'ємів, видів і спектру досліджень, які буду з такими ж фанатами використовувати для захисту нашої рідної природи.

я залишаюсь на Аквафорумі і надалі читатиму цікаві для мене теми і авторів.
усім, кому будуть потрібні допомога і консультації - пишіть сюди, буду ділитися всім, що вам потрібно.
і до останнього сподіваюся на діалог і обмін корисною інформацією, досвідом.

і так, фото сьогодні не буде

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
bobus (21.01.2020), dvvd (29.01.2020), Nem0 (21.01.2020), turner (26.01.2020), VitM (27.01.2020)

Share/Bookmark

Мітки
biotope, huralnya, біотоп, Гуральня, озеро

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 17:19.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts