На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 21.01.2020, 12:47   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

у листопаді і грудні, нарвавшись на проблеми в утриманні деяких місцевих видів і не отримавши тут жодних порад, я, послухавши Mykhayl'a, заліз в архівні нетрі Аквафоруму.
і маю невтішні висновки.
15 років тому була купа активних тем, присвячених утриманню нашої флори і фауни, навіть 10 років тому ще були десятки два активних акваріумістів, які хоч якось ділилися досвідом, і до сотні читачів-лайкарів.

з початком кризи, як я розумію, всі настільки збідніли, що зараз не можуть собі дозволити утримувати не те що щуку, а й верховодок із йоржиками (це не сарказм). а зважаючи на зусилля наших біотопників-селебрітіз, для себе роблю висновок, що біотопна акваріумістика в Україні знаходиться в стані клінічної смерті.

Починаючи з осені 2016 року я постійно утримую вдома декілька видів нашої місцевої живності, спостерігаю за ними, експериментую, описую, збираю доступну інформацію з інтернету. і вчергове стверджую, що наші рідні види не менш красиві і цікаві ніж понтові заморські.

Ще рік тому я хотів створити тут розділ, присвячений біотопам українських водойм, спілкувався з Карачею, ділився ідеями і пропонував йому співпрацю... Але, на жаль, я помилився як у цій особі, так і в акваспільноті загалом

зараз маю багато цікавих дослідних і практичних матеріалів, якими був готовий ділитися, але, боюсь, Margaritas ante porcas.
надалі планую серйозне розширення об'ємів, видів і спектру досліджень, які буду з такими ж фанатами використовувати для захисту нашої рідної природи.

я залишаюсь на Аквафорумі і надалі читатиму цікаві для мене теми і авторів.
усім, кому будуть потрібні допомога і консультації - пишіть сюди, буду ділитися всім, що вам потрібно.
і до останнього сподіваюся на діалог і обмін корисною інформацією, досвідом.

і так, фото сьогодні не буде

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
bobus (21.01.2020), dvvd (29.01.2020), Nem0 (21.01.2020), turner (26.01.2020), VitM (27.01.2020)
Старий 26.01.2020, 04:52   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Aleron Переглянути допис
15 років тому була купа активних тем, присвячених утриманню нашої флори і фауни, навіть 10 років тому ще були десятки два активних акваріумістів, які хоч якось ділилися досвідом, і до сотні читачів-лайкарів.
Як на мене, то тоді народ просто більше говорив, аніж дійсно утримував. Думаю що утримували на постійній основі точно менше 10 із тих "активних". Зараз взагалі народ вже значно охолов до форумного спілкування, особливо новачки, тому і спілкування згасає. Звичайно це пов'язано і з війною, але охолодження форуму пройшло раніше і видається річ точно не в "зубожінні".

Mykhaylo поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
Aleron (26.01.2020), dvvd (29.01.2020), rol05 (05.04.2020)
Старий 28.01.2020, 09:53   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Святошинский р-н
Дописи: 246
сказав Дякую: 11
сказали Дякую 72 раз(и) в 50 повідомленні
Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Как-то все фатально.
Я с удовольствием давно читаю вашу тему, хотя сам вряд ли решусь на отечественный биотоп и написать мне Вам нечего в силу отсутствия опыта в этой сфере.

Что до активности форумчан и граждан в целом, то после событий последних 5 лет и особенно 2019 года я вообще удивляюсь тому, как украинцы могут в глаза друг другу смотреть.

Востаннє редагував Крикс: 28.01.2020 о 15:33..
Крикс поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Крикс за це повідомлення:
Aleron (11.02.2020), VitM (28.01.2020), Сергій Мір (28.01.2020)
Старий 29.01.2020, 17:56   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Рівненська область, м. Здолбунів
Дописи: 185
сказав Дякую: 7.039
сказали Дякую 478 раз(и) в 119 повідомленні
Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Aleron, декілька слів по Вашому емоційному посту.
Аквафорум де-факто мертвий і точно не розвивається. Не Ви перші про це пишите. Доречі це стосується не тільки авквафоруму, а й інших тематичних форумів, і така ситуація тільки в Україні. Аквафорум був місцем для спілкування не тільки на аква теми, а також з'являлися і інші, не притаманні теми цьому форуму бонсай, приготування їжі, кіно, спорт. Я прийшов у 2012 році і ще застав залишки того "драйву". Війна тільки пришвидчила падіння...але я думаю не основне. Спілкування перенеслося в соц мережі. Той же фб має безліч тематичних аквагруп і там фото риб, акваріумів на голову вище того що в більшості було на аквафорумі. Ютуб канали не передивитися. Спілкування тут, це вже скоріше ОЛДСКУЛ, для нинішньої молоді. Я "облазив" багато розділів і тем, і все згасало на моїх очах. Велика кількість новачків, які не бажали читати, засипала форум не цікавими темами та сто разів повторюваними питаннями. Спілкувався з старожилами, чого мовчите? А нічого сказати...З десяток моїх знайомих, які прийшли зі мною в авкваріумістику все покинули. В мене все на апараті штучного дихання))
Завершу оптимістично) Пишіть, викладайте не зупиняйтеся! Ваш досвід знадобиться! Як каже мій знайомий з сорокарічним аквастажем - акваріумістика ходить по спіралі, і за 40 років він бачив не один зліт і падіння!

dvvd поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую dvvd за це повідомлення:
Aleron (11.02.2020), rol05 (05.04.2020), Ланжерон (29.01.2020), Сергій Мір (30.01.2020)
Старий 11.02.2020, 17:19   #5
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Mykhaylo,
наше населення охололо до акваріумістики в цілому. молодим не цікаві рибки, рибку з собою в літаку не повезеш. для планшетного покоління жива природа - таке ж абстрактне поняття, як для моєї бабці твіттер.

Крикс,
дякую.
я після свого першого біотопного конкурсу перечитав ось цю тему Михайла:
https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=9301
і спробував собі створити нано-біотоп. це виявилося простіше, ніж я навіть сподівався. утримувати місцеву живність у 15-20 л весело і пізнавально. запустіть і собі щось маленьке, а ми з порадами тут допоможемо.
для жука плавунця, до прикладу, достатньо кілька літрів, а задоволення спостерігати, як він полює - величезне!

dvvd,
щось у Вас оптимізму ще менше, ніж у мене
люди в соцмережах переходять від діалогу й обміну досвідом до "я такий крутий - хваліть мене".
у мене є біотопна сторінка в Fb, але там немає спілкування, зворотного зв'язку; фото при розміщенні втрачають якість. Insta взагалі не розрахований на серйозне спілкування.
для себе альтернативи Аквафоруму я не бачу.
коли в мене восени почалися проблеми з дев'ятиголковими колючками, Mykhaylo порадив знайти їх рішення в місцевих архівах. Я на добрий місяць поселився тут, але нічого конкретного не знайшов; є багато тем, у яких є дуже багато води.
один із форумлян років 7-8 тому вже робив спробу зібрати і систематизувати наявну в неті інфу в довідник із утримання місцевих видів. але і в нього вийшла чергова хрестоматія рибалки

а з оптимізму... я продовжую утримувати місцеву рибу, продовжую збирати інформацію про неї. Минулого тижня набув надзвичайно корисного досвіду , найближчими днями поділюся

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
bobus (11.02.2020), dvvd (11.02.2020), gabam (11.02.2020), Nem0 (27.02.2020), r0man (11.02.2020), slalf (11.02.2020), VitM (12.02.2020), yuragont (11.02.2020), Сергій Мір (12.02.2020)

Share/Bookmark

Відповідь

Мітки
biotope, huralnya, біотоп, Гуральня, озеро

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 04:06.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts