|
14.01.2014, 00:37
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г.Мариуполь
Дописи: 1.010
сказав Дякую: 499
сказали Дякую 843 раз(и) в 581 повідомленні
|
Re: Лабіринтові риби на ринках країни і в прайсах продавців ===www.aquaforum.ua===
chelovek_73, Гурамі шоколадний (Sphaerichthys osphromenoides) - 120 руб-10шт. примерно 50/50
и еще pH6 при содержании это вообще устаревшая информация,это скорее для стимуляции разведения,самое главное это температура воздуха в комнате,если прохладно или открытый аквас и рядом сквозняки и т.д.,при кондционере в комнате вообще разводчики рекомендуют затягивать поверхность пищевой пленкой(а при выращивании малька они на этом вообще категорически настаивают).ну и еще один момент-"качество транспортировки",при неправильной или затянувшейся транспортировке часто "страдают" от бактерий.
|
cказали "Дякую" Тёма за цей допис:
|
|
14.01.2014, 00:52
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Хмельницкий (093-693-25-67)
Дописи: 2.423
сказав Дякую: 2.246
сказали Дякую 1.426 раз(и) в 847 повідомленні
|
Re: Лабіринтові риби на ринках країни і в прайсах продавців ===www.aquaforum.ua===
Тёма, в замовлення додано.
Цитата:
Допис від Тёма
chelovek_73, и еще pH6 при содержании это вообще устаревшая информация,это скорее для стимуляции разведения,самое главное это температура воздуха в комнате,если прохладно или открытый аквас и рядом сквозняки и т.д.,при кондционере в комнате вообще разводчики рекомендуют затягивать поверхность пищевой пленкой(а при выращивании малька они на этом вообще категорически настаивают).ну и еще один момент-"качество транспортировки",при неправильной или затянувшейся транспортировке часто "страдают" от бактерий.
|
Це ви про що конкретно?
Якщо про утримання лабіринтових то яне зі всім погоджусь з вами. Щодо знаходження акваріума з лабіринтовими (це не тільки шоколадок стосується) в кімнатах при кондиціонерах чи протягах то це так. При повністтю відкритих банках лабіринтових не тримають, мають схильність до стрибків і як наслідок смерть! Просто напросто покровне склоі ніякої плівки не потрібно. Хоча все можливо. При частих відкриваннях плівка просто рветься. Я вже скільки часу піднімаю малька макропода, гурамі, ляліуса і ні разу не використовув плівки - покровне скло. Залишається маленька шпаринка, утворюється праниковий ефект і все нормально, застуди в них не буде ніколи. І температура в кімнаті не така вже й важлива. Звісно коли тепліше то краще. Ви про це?
А взагалі нормальний рН для утримання і розведення таких риб типу лакричних або шоколадних то це рН3,5 - 5,0 (щодо цієї цифри то радять серйозні заводчики). Потім, трохи згодом буде відповідна тема що до цього і все там буде описано конкретно для всіх. Доречі описувати будуть заводчики цих риб, які на даний момент їх очікують і звісно власний досвід і спостереження. Секрету не буде, ми хочемо щоб люди знали як правильно їх утримувати і розводити. Плюс я маю намір викласти також фото своїх пару біотопних банок які я зара починаю робити під лакричних.
Востаннє редагував chelovek_73: 14.01.2014 о 01:11..
|
|
|
|
cказали "Дякую" chelovek_73 за цей допис:
|
|
14.01.2014, 01:35
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г.Мариуполь
Дописи: 1.010
сказав Дякую: 499
сказали Дякую 843 раз(и) в 581 повідомленні
|
chelovek_73, о каких серьезных разводчиках идет речь?Есть амераканская,английская и немецкая ассоциации(есть и другие кого-то 100%упустил) по лабиринтовым,в Германии есть клуб по Sphaerichthys и Parosphromenus и им подобным,есть немецкий форум где я и брал эту информацию,причем опыт простых любителей,также там есть опыт одной азиатской фирмы,специализирующейся по лабиринтовым,там и была рекомендация такого разводчика по-поводу выращивания мальков в емкостях затянутых пищевой пленкой("для правильного формирования дыхательного аппарата молодежи")
Kondor,не надо добавлять,что она питерского разведения,там нет ни слова о том,что рыбка местного разведения!
Востаннє редагував Тёма: 14.01.2014 о 01:36..
Причина: .
|
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Тёма за це повідомлення:
|
|
14.01.2014, 01:45
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Хмельницкий (093-693-25-67)
Дописи: 2.423
сказав Дякую: 2.246
сказали Дякую 1.426 раз(и) в 847 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Тёма
chelovek_73, ... в Германии есть клуб по Parosphromenus
|
Про нього і йдеться. Звідти інформація.
Цитата:
Допис від Тёма
chelovek_73, ... по-поводу выращивания мальков в емкостях затянутых пищевой пленкой("для правильного формирования дыхательного аппарата молодежи")
|
Ну я кажу плівкою ніколи не користувався і розвиток лабіринтового органу завжди проходить на ура. Не спорю на рахунок плівки може воно й так.
Цитата:
Допис від Тёма
не надо добавлять,что она питерского разведения,там нет ни слова о том,что рыбка местного разведения!
|
Ніхто й не говорить що шоколадні конкретно ПІтерського розведення. Так є там риба їхнього розведення, є ї привозна і це я уточню і викладу в темі по конкретно кожному виду який буде до нас їхати.
Востаннє редагував chelovek_73: 14.01.2014 о 01:50..
|
|
|
14.01.2014, 04:41
|
|
|
Лидер клубного раздела
Звідки Ви: Київ
Дописи: 744
сказав Дякую: 211
сказали Дякую 814 раз(и) в 326 повідомленні
|
Відповідь: Re: Лабіринтові риби на ринках країни і в прайсах продавців ===www.aquaforum.ua===
chelovek_73, В цій дискусії підтримаю Вас, ніколи покривною плівкою не користувалась і не бачу взагалі практичної переваги в порівняні з покривним склом, яке до плівки чудово слугувало акваріумістам. Про pH, то вода бажано пом'якшена для шоколадних, але наскільки мені відомо, то "домашня"(не дикарі) риба чудово себе почуває в межах від 6,5 і до майже 7,5. І це звичайна ситуація з рибами, коли молодь адаптовується до нових умов, де зростала на відмінну від диких риб, яких вкрай складно перевести на зручніші для акваріуміста умови. Тому постарайтесь уточнити справді, чи це розвідна (напевне азійська розводня) чи дикі (в цьому я трішки сумніваюсь, хоча...).
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Роксолана за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
| Параметри теми |
|
|
| Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:43.
|