На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Террариумистика > Амфибии > Хвостатые

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 05.03.2019, 12:44   #9
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 225
сказав Дякую: 64
сказали Дякую 66 раз(и) в 41 повідомленні
Re: Звіт про мальків білого аксолотля (невеселий) ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Рэндольф Картер Переглянути допис
поповоду УФ, альбиносам это нельзя делать.
А "дикунам" це якраз і не потрібно, з мого досвіду...

По-перше, не факт, що це альбіноси. Вірніше, це точно не альбіноси, бо в них очі темні, морди сіруваті. В англомовних джерелах є форма "біла лейкідна" чи щось таке, в якої проступають іноді темні плями. А в альбіносів - відповідно, не проступають, шкіра навколо завжди червоних очей - завжди прозора і т.д. Це велика рідкість.

http://www.axolotl.org/genetics.htm

"На відміну від лейкізму, при альбінізмі клітки-меланоцити наявні, але не можуть синтезувати меланін. "

Мені легше було б погодитися, а не шукати ці слабенькі репті-гло двієчки за шалені гроші, або тулити і підбирати заміну їм.

Але така репті-гло разом з риб'ячим жиром врятувала мені паралізовану білу самичку, яка після того ще пару років жила, і навіть нерестилася!

Нинішні аксолотлі два роки в мене росли, розвивалия і зріли під старою репті-гло двійкою на повний світловий день, поки вона не перегоріла. Ну, з затіненнями від рослин...
В принципі, від дорогих хагенівських ламп я поки що відмовилася і спостерігаю за впливом синьо-червоних діодів, в яких так само є невеличкий пік UVA. Плюс якісь діоди денного світла, по яких спектрограми не маю. UVA представлений в абсолютно всіх акваріумних фіотолампах. І якщо цю складову спектру принципово усунути з освітлення, то тоді треба відмовлятися від живих рослин, котрі є природним оксигенатором. І тоді треба знижувати температуру з моїх кімнатних цілорічних 23-26 градусів до 18-20, щоб штучно внесений кисень почав нормально розчинятися і - хоч якось, куцо (порівняно з фітофільтрацією) "оздоровлював" воду...
Поза приміщенням УФ значно більше, ніж від тієї лампи.

Semelena поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 16:38.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts