Цитата:
Допис від Amadeus
Не знаю, що так в складі цього альгізіту, але в інструкції вказано просто покласти таблетки на потоці води, а Ви їх для чогось розтирали чим перевищили ПДК препарату. Це й не сподобалось рослинам.
З приводу ксенококусу: то його причиною є не пересвіт, як вважає колега Opsis, а невідповідність кількості світла кількості макро, а точніше фосфату, що й показав Ваш тест. Бо співвідношення NO3:PO4 - 20:1 трішки забагато. В ідеалі 10-15:1.
Рекомендую вивести препарат з акваріуму, та поступово довести кількість світла до 10 годин на добу, при цьому контролювати кількість макро щоб нітрат/фосфат не онулявся і його співвідношення не перевищувало 15:1, для цього можливо знадобляться моно розчини.
Запам'ятайте одну важливу річ - акваріум любить стабільність. Тому пересвічувати чи подавати різну кількість світла в різні дні не варто, це розбалансовує систему. Просто поставте таймер, щоб світло вмикалось/вимикалось щодня в один й той самий час. Контролюйте параметри води, доки не побачите постійного стабільного результату.
|
Спасибо за ответ.
Из пяти таблеток, раздавил 2. Дабы не забанили, не буду писать название ресурса, где это вычитал.
Лишь скажу, что это была статья, и статья профессионалов. Я и доверился.
На самом деле, аквариум не умер. Растения по прежнему очень красивы, ярки, без дырок в листве.
Но рост просто стал и все.
Сейчас вычищу фильтр от этих таблеток.
По поводу фосфатов?
Вы хотите сказать что у меня не хватает фосфатов?
Честно на этом моменте я окончательно запутался.
Потому, что кто-то пишет, что их должно быть по-больше, кто-то пишет, что их вообще у меня 0 и все растет во все стороны.