На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Скорая помощь
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Скорая помощь Сюда задавайте вопросы, если необходима срочная помощь.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 23.11.2020, 18:14   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 18
сказав Дякую: 1
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
Re: Перестал идти рост после использования препарата от водорослей ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Amadeus Переглянути допис
Не знаю, що так в складі цього альгізіту, але в інструкції вказано просто покласти таблетки на потоці води, а Ви їх для чогось розтирали чим перевищили ПДК препарату. Це й не сподобалось рослинам.
З приводу ксенококусу: то його причиною є не пересвіт, як вважає колега Opsis, а невідповідність кількості світла кількості макро, а точніше фосфату, що й показав Ваш тест. Бо співвідношення NO3:PO4 - 20:1 трішки забагато. В ідеалі 10-15:1.
Рекомендую вивести препарат з акваріуму, та поступово довести кількість світла до 10 годин на добу, при цьому контролювати кількість макро щоб нітрат/фосфат не онулявся і його співвідношення не перевищувало 15:1, для цього можливо знадобляться моно розчини.
Запам'ятайте одну важливу річ - акваріум любить стабільність. Тому пересвічувати чи подавати різну кількість світла в різні дні не варто, це розбалансовує систему. Просто поставте таймер, щоб світло вмикалось/вимикалось щодня в один й той самий час. Контролюйте параметри води, доки не побачите постійного стабільного результату.
Спасибо за ответ.
Из пяти таблеток, раздавил 2. Дабы не забанили, не буду писать название ресурса, где это вычитал.
Лишь скажу, что это была статья, и статья профессионалов. Я и доверился.

На самом деле, аквариум не умер. Растения по прежнему очень красивы, ярки, без дырок в листве.
Но рост просто стал и все.
Сейчас вычищу фильтр от этих таблеток.

По поводу фосфатов?
Вы хотите сказать что у меня не хватает фосфатов?
Честно на этом моменте я окончательно запутался.
Потому, что кто-то пишет, что их должно быть по-больше, кто-то пишет, что их вообще у меня 0 и все растет во все стороны.

VladislavK поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 24.11.2020, 00:45   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 220
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 93 раз(и) в 74 повідомленні
Re: Перестал идти рост после использования препарата от водорослей ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від VladislavK Переглянути допис
По поводу фосфатов?
Вы хотите сказать что у меня не хватает фосфатов?
Честно на этом моменте я окончательно запутался.
Потому, что кто-то пишет, что их должно быть по-больше, кто-то пишет, что их вообще у меня 0 и все растет во все стороны.
Я сказав, що ксенококус з'являється при невідповідності кількості світла кількості макро, а саме фосфату. Іншими словами, якщо більше світла, то має бути більше добрив і CO2. Тобто усі три параметри мають бути врівноважені або як ще кажуть збалансовані. Про нульовий фосфат нікому не вірте, бо фосфат (як світло, CO2 та азот) є лімітуючим фактором (почитайте що це значить), без нього рослини взагалі не будуть рости.
Нестача (або надлишок) якогось з лімітуючих факторів і призводить до зупинки росту рослин, та розвитку водоростей.
Рекомендую прочитати про принцип лімітуючих факторів, азотний цикл та співвідношення Редфільда, це дає певне уявлення про ці процеси.

Востаннє редагував Amadeus: 24.11.2020 о 19:28..
Amadeus поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 25.11.2020, 00:42   #3
Живу я тут. Мохоманьяк

Звідки Ви: Rivne
Дописи: 4.589
сказав Дякую: 3.666
сказали Дякую 2.458 раз(и) в 1.443 повідомленні
Надіслати повідомлення для Opsis на ICQ Надіслати повідомлення для Opsis на Skype

Amadeus, ксенококус при яскравому світлі з'являється і у разі порушення співвідношення в будь-яких пропорціях , і при високих макро, і при низьких, і при яких завгодно, в тому числі при нормальних і практично нульових. Немає його за тих самих обставин але при недостатньому освітленні. Головна умова - надлишок світла. А на рахунок тестів я вже висловився, про папірці.

Opsis поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 17:33.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts