|
Re: Міжнародний біотопно екологічний конкурс Слідуй за Природою 2023 ===www.aquaforum.ua===
Роздуми...
Якось так склалося в моєму акваріумному житті,що біотоп ,як один із напрямів акваріумістики став набагато ближче,рідніше, зрозуміліше.Тому хоч,не хочеш ,приходиться стежити за останніми тенденціями розвитку цього направлення світових подій через призму біотопний заходів.
Роздуми....,роздуми та виводи невтішні, нажаль.
Прям не знаю як стисло і зрозуміло все це висвітлити,але на разі спробую донести до пересічного любителя цього руху свої зауваження.
Сказати що я не задоволений,це нічого не сказати.
Біотопний акваріум перетворюється на фарс,так,ви правильно прочитали,фарс,комедія в двух діях ( хоча їх набагато більше...)
Дія перша і головна.
З кожним роком биотопні заходи перетворюються на змагання художньої письмової творчості,саме художньої,не документальної як повинно бути.Тобто не дослідження в прямому сенсі,а красивий твір у вільному стилі,який задовольнить примхи вельми шановне суддівство та схавається без роздуму глядачем.Та чого там, змагання в першу чергу не аутентичності оформлення,а у красивому опису свого творіння з елементами неприхованого фентезі.
Так це теж праця, спостереження та аналіз забобонів великих авторитетів.Скажу більше,не кожному це ще дано,молодці одним словом,і це повинно навіть викликати повагу,але...
Не вмію багато писати ,тому скажу прямо,викладається в описі роботи багато факторів які неможливо перевірити взагалі.Починаючи з параметрів води, температурного режиму та віку роботи з моменту запуску.І це тільки вершки.
Кто хоч трохи слідкує та розбирається повинні мене зрозуміти про що мова.
Дія друга.
Ми бачимо не оформлення конкретних участків водойм,а так би мовити узагальнений збірний опис географічної ділянки в цілому.Рослини та живність теж без прив'язки йде,бачу не дуже це кого засмучує або перевіряється.
Фінал.
Засмучує мене все це,це дорога в нікуди насправді.
Засмучує і засилля світових Авторитетів яких це все влаштовує,і які усіма можливими та неможливими способами не сприймають розвитку справжнього біотопу ,навіть заважають цьому.Хай це буде на їх совісті,але так робити не можна.
Дісно,такі оформленні роботи мають право на життя наприклад в якихось виставкових експозиціях,короткочасних акваріумних заходах,тощо.Де часто немає можливості підібрати все необхідне,всі ми люди і всі це розуміємо.Але ж переносити це на світові конкурси це занадто насправді.
Треба бути ближче до природи,унеможливити всі прорахунки,та показувати правдиву картинку без домислів та фальші.
Можливо саме тому і народився проект "Слідуй за Природою"
Дякую.
Востаннє редагував Карача: 03.12.2023 о 13:01..
|