Re: Міжнародний біотопно екологічний конкурс Слідуй за Природою 2023 ===www.aquaforum.ua===
Незвичним способом апну тему)
Роздуми вголос....
Людина еволюціонує,причому дуже швидко в останній час.
Зараз не хочу торкатися питання користі цього глобального вибуху,тому ближче до суті.
А чи проходить так само ця еволюцію в тваринному світі а саме в тему біотопної групи серед водних мешканців - риби?
Що мене навело на такі нестандартні роздуми?
Рибалка друзі,так саме рибалка.
Ніколи не відносив себе до заядлих рибацюг,але на таких посиденьках на березі річки буваю частенько.Не для улову ,а просто відпочинок від суєти цієї самої еволюції)
До чого я веду.
Методи лову,нові оснастки, знаряддя,прикормки та багато іншого що з'явилось в обіході теперішнього любителя лову.
Завжди з осторогою та недовірою відношусь до всього новаторського (це стосується всього в цьому житті).Не знаю вік,характер,просто лінь навчатися новому,або все разом...
Але в останній час десь років п'ять став помічати що на старі добрі провірено методи лову перестають ефективно діяти.
Ну не так ловиться карасик наприклад на стару добру вудку с гусячим пером замість поплавка.
Риби стало меньше скажете ви і десь будете праві,дійсно її стало меньше.Але і це не головна причина.Став спостерігати та аналізувати інших дії рибалок.І побачив що знаряддя у мене з кам'яного віку)А в них то ловиться!)
Задумався.То прикормки купив с часом,то вудку кращу,то п'яте,десяте (не буду втомлювати перечнем і назвами,сленгами).
Але ж діло дійсно зрушило в кращу сторону,результат є.
До чого я все це веду,згоден вступна частина так собі,все здалеку і не зрозуміло.
Тепер питання.
Чому риба перестає сбільшого ловитися на старі снасті,зато непогано ловиться на нові?
Можливо процес розвитку(еволюції) паралельно проходить і риби?
Вона вчиться.
Не знаю як відбувається саме цей процес,які запущені при цьому механізми.Може генетика чи щось інше - але це відбувається.
Спеціалісти можливо мене поправлять.
P.S роздуми на рибалці)