|
Re: анциструс: нерест ===www.aquaforum.ua===
Самець "зіпсувався" - не хоче ікру доглядати. Віднерестилися у кокосі, потім дивлюся - ікру з кокоса викинув, а сам там сидить. Зібрала я все: ікру, сома, кокос і засунула у відсадник. Він знов ікру викинув, по всьому відсаднику порозтрушував. Вийняла паразита. Думаю, може, ікра зіпсована - так ні, не помутніла, не побіліла, не смердить. Викидати відразу не стала, згребла її на купку під аерацією. Через днів три соменята вивелися. Геть усі, навіть з окремих відділених ікринок, здається, жодної невилупленої ікринки не було. Це вперше мені вдалося ікру без сома висидіти, раніше кілька разів пробувала забрати тільки ікру - ікра пропадала.
На ранок три личинки загинули, у двох жовточні мішки були ніби розірвані. На другий день ще чотири. Одна вже сіренька пропала. Решта живі досі, уже 2 тижні, близько 30 шт.
Сом вже не вперше таке проробляє - викидає ікру або частину її. Якщо його разом з гніздом пересадити - злазить з гнізда. А раніше насиджував, як курка - спочатку ікру, потім мальків пас 7-10 днів.
Що це з ним, старість? (Сому 10-й рік)
Востаннє редагував Godo: 23.11.2010 о 16:21..
|