На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > "Самоделкин" > Подача СО2 и удобрений
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 25.02.2012, 14:11   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 1.048
сказав Дякую: 1.399
сказали Дякую 1.257 раз(и) в 439 повідомленні
Re: Экономная и безопасная установка СО2 своими руками ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від KRustik Переглянути допис
Mustafa
Выход их ситуации вижу только один: сузить до минимума трубку подачи кислоты, плюс дроссель.
З.Ы. На мой субъективный взгляд, схема Евгения самая надежная. Лично я ею пользуюсь больше 8-ми месяцев без переделок и усовершенствований (с растянутой трубкой уже минимум пол года). Меня удовлетворяет и всем рекомендую.
Цитата:
Допис від Mustafa Переглянути допис
ЮрийВладимирович,до этого схема была собрана на 0.5л бутылках.(проблема та же) соединительная трубка была от капельницы,а все внутренние части - трубочки от ампулок. внутренний Ф1.4 мм. такого не хватит для дросселирования, или дополнительно иглу ставить всё равно нужно?
+иглу?
и какая максимальная загрузка реактивов?
Оффтоп

Mustafa поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 25.02.2012, 14:30   #2
Живу я тут. Мохоманьяк

Звідки Ви: Закарпатская обл.
Дописи: 3.015
сказав Дякую: 1.623
сказали Дякую 1.533 раз(и) в 947 повідомленні

Лично у меня бутылки на 0,5 л.: лимонки 100 гр + 16 чайных ложек сухой соды. у меня стоит дроссель на выходе лимонки в соду.
Стоит не шприц (хотя он будет, думаю лучше), а вставлена зубочистка в трубку на выходе.

Цитата:
что означает "п.ч."?
Из-за большого диаметра трубки подачи кислоты реакция стремится к затуханию. Поэтому каждое утро приходится подкачивать давление. Определяю по твердости трубок.

KRustik поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" KRustik за цей допис:
Mustafa (25.02.2012)
Старий 27.02.2012, 17:09   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Lviv
Дописи: 236
сказав Дякую: 176
сказали Дякую 165 раз(и) в 84 повідомленні
Надіслати повідомлення для Ye_Lviv на ICQ

Цитата:
и какая максимальная загрузка реактивов?
В мене: 240:203:315 - сода:кислота:вода в 0.5 л
в кінці реакції в содовій проходить часткова кристалізація, дуже концентрований розчин кислоти
!!!Дуже важливо при цих концентраціях частину води дати в содову але по мінімуму, так щоб вода ледво покривала соду, в іншому випадку система може піти в рознос, це виходить пр. 50-80г води (315-80). Мокра сода при любих схемах дасть більшу стабільність!!!
І як говорилося вище сильне дроселювання в кислотній пляшці
Цитата:
Допис від KRustik Переглянути допис
Из-за большого диаметра трубки подачи кислоты реакция стремится к затуханию. Поэтому каждое утро приходится подкачивать давление. Определяю по твердости трубок.
теж маю затухання реакції але піднімаю тиск пр. раз в 6 днів, затухання пр. 0.1-0.2 Ат. в день, але звичайно тут буде залежати від швидкості подачі, тому для конкретного об'єму акваріума потрібно підібрати своє дроселювання. В кінці останніх 2-х тижнів, все навпаки, іде наростання тиску на таку саму величину.
Для моїх потреб всі ці недоліки несуттєві, але ідеального варіанту поки що добитися не вдалося, мав багато роботи не було коли бавитися. Хоча реагенти вже по максимуму на даний об'єм, просто в кінці реакції содова пляшка є повна, води меньше вже ніяк бо і так іде кристалізація.

Ye_Lviv поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:09.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts