Re: Где в виннице заправить балон СО2 ===www.aquaforum.ua===
Люди добрі Лийте 0,7 кг на літр (Але не грійте вище 50°С) і все буде гуд.(хоча в смаршрутках вогнегасники лежать на сонечку і нагріваються, я так думаю досить нормально ).
Звісно, балон перевірено відповідно до ДСТУ чи ГОСТ!!!!
Я тут графік виставляв, до речі дуже інформативний, там червоною штриховою лінією показано критичне значення стану балону (перехід на тиск понад 150 атмосфер) при заправленні 0,7 кг на літр.
Ну і відповідно можна взнати тиск газу в залежності від заповнення балону та температури навколишнього середовища.
Судячи по графіку можна залити і 1кг/літр тільки потрібно буде організувати умови щоб при транспортуванні та зберіганні температура газу не підіймалася вище 0°С.
До речі про вуглекислотні вогнегасники, позначаються вони наступним чином ВВК-1,4, ВВК-3,5, відповідно перший балон ємністтю 2 літра, а останній ємністтю 5 літрів, а в позначені зашифровано наступне ВОГНЕГАСНИК ВУГЛЕКИСЛОТНИЙ - (цифра означає, кількість СО2 в кілограмах).
Добре, не полінуюся і сфотографую свій вогнегасник який надалі хочу переробити на балон. Інформація що нас цікавить знаходиться в 5 прямокутнику, якщо дивитися зверху вниз.
А тепер щоб розрядити ситуацію що склалася, ось вам відео, як вибухає балон з СО2 приблизно на 10 літрів. Не так феєрично і ефектно як на фото Ігоря, але наслідки в даній ситуації стали фатальними для двох чоловік.
Востаннє редагував Badyoruy: 01.09.2012 о 23:11..
Причина: Правопис хромаєть і на кнопки не попадаю, тай і думки і мислі пруть )))