|
14.12.2012, 01:16
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Червоноград,Львівська обл.0934708566
Дописи: 505
сказав Дякую: 262
сказали Дякую 196 раз(и) в 141 повідомленні
|
Re: Світодіоди з високою кольоропередачею (>90 CRI) ===www.aquaforum.ua===
тоже хочу таке освітлення.поки в пошуках правильної схеми.
|
|
|
14.12.2012, 10:52
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Львів
Дописи: 97
сказав Дякую: 21
сказали Дякую 42 раз(и) в 28 повідомленні
|
Відповідь: Re: Світодіоди з високою кольоропередачею (>90 CRI) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від MVI
тоже хочу таке освітлення.поки в пошуках правильної схеми.
|
А що ви маєте наувазі під "правильна схема"?...якщо ви про технічну сторону (підключення) - то тут нічого складного - купуєте діодний драйвер (можна й звичайний блок живлення, але з ним буде більше мороки) і все. А якщо ви про вибір самих діодів, їх харахтеристик (КТ, спектру, потужності, CRI, виробника), то тут все залежить від завдання яке ви собі ставите (точніше завдання такому освітлювальному пристрою на основі діодів).
|
|
|
28.03.2013, 21:19
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Glevandia
Дописи: 44
сказав Дякую: 47
сказали Дякую 24 раз(и) в 13 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Світодіоди з високою кольоропередачею (>90 CRI) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від lazunda
А що ви маєте наувазі під "правильна схема"?...якщо ви про технічну сторону (підключення) - то тут нічого складного -
|
купуєте світодіоднІ драйверИ з функцією ШІМ на кожен канал, на кожному каналі стоять свілодіоди однієї кольоропередачі (як приклад, холоднобілі, теплобілі та червоні 660нм - отримуємо 3 канали) і з допомогою зміни сили струму по кожному з каналів підбираєте оптимальний для свого зору спектр. Найзручніше це було б організувати за допомогою контролера, який би зберігав налаштування: Ви дома - налаштування спектру для Вас, Вас нема дома - налаштування для рослин, але тут питання бюджету...
|
|
|
28.03.2013, 21:37
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Менск
Дописи: 330
сказав Дякую: 1
сказали Дякую 105 раз(и) в 60 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Світодіоди з високою кольоропередачею (>90 CRI) ===www.aquaforum.ua===
При организации света на светодиодах есть тонкие моменты, которые важнее высокого CRI. Высокий CRI получается смесью нескольких цветовых гамм, но такая особенность светодиода как точечность сильно затрудняет равномерность смешивания цветов. В итоге потребность "мешать цвета" может давать оьратный эффект (артефакты в виде множественности теней, разноцветности теней, неравномерного смешивания по объему).
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:20.
|