На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 09.01.2013, 16:24   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Червоноград,Львівська обл.0934708566
Дописи: 505
сказав Дякую: 262
сказали Дякую 196 раз(и) в 141 повідомленні
Re: "911" при проблемах с растениями. ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Рыбачок Переглянути допис
MVI, звичайно для рослин максимум 15 градусів жорсткості, не більше, краще меньше, тому, або розбавлять осмосом 1:1, або шукати іншу доступну воду, бо розумію, що на 400 л осмосу не настачишся.
Спробуйте спитати по сусідах, невже всі користуються водою з однієї свердловини? Буває, у різних кінцях села, чи навіть поруч різна вода, бо з різної глибини береться.
Володимир,перш за все хочу подякувати за рослини.А також "Pavel 78 ",в якого взяв на"аукціоні і Глебу Михайловичу (особливо за Крінум натанс).Рослини всі дуже гарні (плавають поки що на поверхні).
Ще раз спасибі!!!!Сьогодні в 4.00 забрав з поїзда,їздив спеціально машиною щоб не заморозити,мороз -10.

Значить так.Вирішив прислухатись до порад авторитетних людей і забрати глину.Тобто все з нуля,а заодно і рослини можливо по їншому розсаджу.Ну хоча б в випадку проблем в майбутньому,цей варіант відпаде.
Пошарившись по найближчих сусідах на рахунок води,результати тіж.все більше 20 (дальше 20 не капав навіть).
Годину назад розмовляв на рахунок осмоса (покупки).Сказали що з такою жорстістю мембани на довго не вистарчить,треба ставити пом"якшувач.Вартість такого комплекта може вимірятись тисячами (з їхніх слів,в залежності від аналізу води).Але все ж куплю самий бюджетний варіант,що буде те буде.Тож зараз мені прийдеться купити по 50 коп. за літр.
В мене тепер діє лозунг "ВСЕ ПРОДАМ,АЛЕ КОЛГОСП НЕ ОПОЗОРЮ" ,рослин шкода!!!!
Так ось,чи можуть рослини поплавати в моїх умовах скажем день-два поки не привезу потрібну кількість осмосу для перезарядки?чи все таки підпінити воду,щоб зменшити нітрати?

Востаннє редагував MVI: 09.01.2013 о 17:04..
MVI поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 09.01.2013, 17:04   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 4.168
сказав Дякую: 2.683
сказали Дякую 2.625 раз(и) в 1.679 повідомленні

MVI,
Про умягчение воды уже была отдельная тема, к сожалению форум глючит, так бы дал прямую ссылку.
Если умягчение идет за счет добавления солей натрия, то смысла в таком умягчении воды для аквариума нет. А промышленные умягчители воды так и работают. Поэтому выход в дисциллировании воды..

briz07 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 09.01.2013, 17:21   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Canada
Дописи: 448
сказав Дякую: 87
сказали Дякую 132 раз(и) в 75 повідомленні

Цитата:
Допис від MVI Переглянути допис
...
Годину назад розмовляв на рахунок осмоса (покупки).Сказали що з такою жорстістю мембани на довго не вистарчить,треба ставити пом"якшувач.Вартість такого комплекта може вимірятись тисячами (з їхніх слів,в залежності від аналізу води)....
хотелось бы остановить Вас от этой ошибки.
Умягчители основаны на ионобменных смолах, тут на форуме есть эта хорошая тема, по моему Ирина Серпентариус там довольно подробно описала принцип/бенефиты и недостатки.
И меня на входе здания стоит эта штуковина, эффект не предсказуемый: было и KH = 30 а GH=10-15.
если коротко осмос делает то что Вам нужно гораздо лучше.
Пока нет осмоса можно уменьшать жесткость вымораживанием:
1 воду в большой пластиковой банке/бочке ставиш на улицу
2 как замерзнет 1/4 -1/3 - сливаем воду
3. оставшийся лед размораживаем - получаем отличную воду
Эта размороженная вода будет получше осмоса.
У меня аквариум 250 литров, каждый день получалось вымораживать 10-20 литров -этого вполне хватает.

kapelan поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:31.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts