Можу поділитися першими враженнями.
Розчин не містить ні нітратів ні фосфатів. Додавав розчин з розразунку по залізу 0,1мг/літр, це приблизно 0,3мл розчину на 100 літрів води. До цього часу не додавав ніяких добрив, лише СО2 і світло близько 1Вт/літр (4 лампи Т5 по 54 Вт, акваріум 220 літрів).
Розчин додаю протягом останнього тижня кожен день, підтримую концентрацію 0,1 гр/літр по тесту Sera. Ефект вже видно: ехінодоруси Kleiner Bar (2шт) випустили нові листки червоного кольору і пагони з дочірніми рослинками. Гарний ефект на альтернатері - рослина набрала дуже гарного багряного кольору. Зелені ехи і криптокарини випустили нові насичено-зеленого кольору листки. Якщо цікаво, то можу викласти фото, де на фоні старих листочків видно нові.
Рослини по моєму суб"єктивному враженні ростуть швидше.
Відносно водорослів то нічого не змінилося - присутні в невеликій кількості.
Єдине що турбує, то "скакання" нітратів в акваріумі: від повного нуля до 20-30 мг/літр, причому протягом дня. В принципі це в межах норми, але сам факт. Можу припустити що це нерівномірна робота біофільтра, оскільки коли включені всі лампи виділяється велика кількість кисню (акваріум більше подібний на шампанське

) )А можливо це тест в мене поганий, куплю іншого виробника попробую ще.
Результати проміжні, думаю ще рано щось казати, тим більше що я не користувався іншими добривами з залізом і не маю з чим порівняти. Ну але позитивний результат є точно!
Крім цього розчину, близько місяця назад під корені поклав таблетки Sera Flore plus а також шаріки з глини, температура в акваріумі +28 +29С - дискуси є.