Пройшло ще пів року. Внаслідок збільшеної кількості риб і дво- три- разове харчування на день, насиченість кольорів коралів відновилася, але в акваріумі з'явилися нітрати і фаосфати. Нітрати близько 5мг./л. фосфати ледве фіксуються тестами але фосфати присутні. Тести Salifert.
Внаслідок наявності нітратів і фосфатів, почала шаленими темпами рости каулерпа (Caulerpa racemosa). При підміні води, кожен тиждень я викидаю літровий горщик повністю запакований цією водорослю. Нагадаю, акваріум близько 700літрів. Каулерпа вже дістала - росте всюди, глушить корали, виростає на каміннях і просто на піску.
Вирішив знову включити ще один пінник. Пінник пропрацював місяць - знову корали втратили колір. На каулєрпу і рівень нітратів ніяк не вплинув. Можу зробити висновок, що якщо в акваріумі працює занадто потужній відпінювач, то корали втратять насиченість кольорів.
Додатковий пінник виключив, вірніше, поставив на таймер. Додатковий пінник включатиметься з першої ночі до сьомої ранку. Подивлюся на результат.
Почав додавати горілку+оцет+цукор. Раніше я пробував додавати горілку, але після двох тижнів дозування, в кімнаті стояв такий "штин", ніби я безпробудний алкоголік

А от мішанина "горілка+цукор+оцет" запаху не дає. Поки-що