 |
10.11.2014, 15:03
|
#1
|
Moderator
Реєстрація: 25.02.2008
Звідки Ви: Рівне
Дописи: 8.738
сказав Дякую: 5.974
сказали Дякую 9.952 раз(и) в 3.831 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ===www.aquaforum.ua===
briz07, десь так має бути - тому "чорна вода" і є "екстремальною" ))
В якийсь момент кислотність стає такою, що бактерії гинуть, але, з іншого боку, аміак перетворюється на амоній. Можливо, що й проблеми не існує - бактерії гинуть не так від кислоти, як від голоду ))
Зараз "штудую" тему Low PH Nitrogen Cycle, виявляється, що цим ніхто ранішене не заморочувався.
Востаннє редагував mazapura: 10.11.2014 о 15:21..
|
|
|
10.11.2014, 15:10
|
#2
|
Запорожский клуб аквариумистов
Реєстрація: 19.10.2010
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 5.083
сказав Дякую: 3.228
сказали Дякую 6.227 раз(и) в 2.455 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відпов ===www.aquaforum.ua===
Насчет аммиака/аммония - так ведь и раньше было известно, что пока держали рыбу из южной америки на низкой жесткости и кислой воде, то не было никаких проблем с азотным циклом и им не заморачивались вообще. Когда начали держать рыбу из африканских озер с высокой жесткостью и высоким ph то и полезли проблемы. Тогда же и начали изобретать внешние фильтры и исследовать азотный цикл.
Но вы раньше спрашивали про органику, а потом как-то плавно съехали на нитрифицирующих бактерий. Я до сих пор не уверен, что это одно и тоже.
Востаннє редагував glottis: 10.11.2014 о 15:32..
|
|
|
10.11.2014, 15:12
|
#3
|
Живу я тут
Реєстрація: 06.01.2012
Звідки Ви: Киев
Дописи: 4.168
сказав Дякую: 2.683
сказали Дякую 2.625 раз(и) в 1.679 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відпов ===www.aquaforum.ua===
mazapura,
Цитата:
В якийсь момент кислотність стає такою, що бактерії гинуть
|
Не думаю, что так будет... иначе в амазонке не было бы азотного цикла. 
Думаю, что эффективность одного вида бактерий падает, но это компенсируется другим видом бактерий...
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую briz07 за це повідомлення:
|
|
11.11.2014, 11:18
|
#4
|
Запорожский клуб аквариумистов
Реєстрація: 19.10.2010
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 5.083
сказав Дякую: 3.228
сказали Дякую 6.227 раз(и) в 2.455 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відпов ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від mazapura
|
Прекрасная ссылка, а там хорошее обсуждение с доп. материалами.
И действительно, как-то на UKAPS в журналах черноводных биотопов, народ не сильно заморачивается какими-то проблемами. Просто подкисляют воду чем могут и держат/разводят рыбу. Видимо никаких проблем нет на самом деле.
И кстати, чай ройбуш у нас в украине продается? У себя в попсовых супермаркетах я не видел.
|
|
|
11.11.2014, 11:40
|
#5
|
Moderator
Реєстрація: 25.02.2008
Звідки Ви: Рівне
Дописи: 8.738
сказав Дякую: 5.974
сказали Дякую 9.952 раз(и) в 3.831 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від glottis
журналах черноводных биотопов, народ не сильно заморачивается какими-то проблемами. Просто подкисляют воду чем могут и держат/разводят рыбу
|
Швидше за все, роблять точно так само, як і в нас - м'яку воду підкислюють до 6,0-6,5 і так тримають. Якщо потрібно розмножити (харацинку, карликів), то в маленькому об'ємі тимчасово роблять більш кислу воду, але риб не годують і тримають там не довго (добу-дві?).
В такому вигляді проблема не встигає створитись. Точніше, знаючи, що довго таку воду не протримати, стараються зробити все швидко.
Я теж проглянув розділ з креветками - в основному, рН 6,0-6,5.
Зрідка в описі значиться 5,5, але чи тримають креветок з такою водою?
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:46.
|