На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Прісноводні тварини > Моллюски и прочая аквариумная живность
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Моллюски и прочая аквариумная живность улитки, черви, блохи, губки, нематоды..

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 12.01.2015, 22:54   #1
Донецкий клуб аквариумистов

Звідки Ви: Донецк
Дописи: 229
сказав Дякую: 162
сказали Дякую 99 раз(и) в 75 повідомленні
Re: Помощь с туодоксусами ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Дрон Переглянути допис
...Да и пользы от них я не заметил ...
Категорически не согласен! Теодоксусы были (и есть) в 3-х аквариумах и ни в одном я стекла не чистил последние месяца 3. Только соляной налет. При том, что малявочник стоит на подоконнике под прямыми солнечными лучами. Он правда начал потихоньку заростать - слишком мало улиток осталось.
Даже более того! В 1 аквариуме решил навести "красоту" - в черном грунте сделал широкую дорожку из белого кварца. Со временем она, увы позеленела (не буду говорить о причинах). Так вот эти трудяги за пару недель ее вычистили до первоначального белого цвета! Я сам не поверил, но... факт.
Может их просто у Вас мало в пересчете на площадь, тогда да...

ЗЫ: Кроме них налет больше жрать некому.

Что касается вопроса sharikoff. Я дал часть улиток товарищу. Он запустил их в несколько аквариумов (осмос, со2) в 1-м живут, во втором передохли, в 3-м - частично выжили. Во всех аквариумах вода одинаковая! Но панцирь - да, везде побелел. Из-за подачи со2.
У меня в 1 аквариуме (креветочник, малявочник - водопровод) частично передохли. Причем ооочень постепенно. Из 10-15 примерно (не считал), осталось штук 5. Я сильно подозреваю в качестве "виновника" - грунт. Базальт фракции 1-2 мм. В остальных аквариумах базальт 4-5 мм. Мне кажется, что теодоксус просто не может перевернуться на ногу (со спины) из-за того, что нет возможности уцепиться за мелкие песчинки (слишком легкие) и в итоге дохнет от голода.

Востаннє редагував Андрей Г.: 12.01.2015 о 23:05..
Андрей Г. поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 17.04.2015, 17:07   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Коломыя
Дописи: 318
сказав Дякую: 58
сказали Дякую 149 раз(и) в 109 повідомленні
Re: Помощь с туодоксусами ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Андрей Г. Переглянути допис
Мне кажется, что теодоксус просто не может перевернуться на ногу (со спины) из-за того, что нет возможности уцепиться за мелкие песчинки (слишком легкие) и в итоге дохнет от голода.
До речі дуже влучно підмічено! Купив декілька тедіків,акваріум був новий, бурих трохи розвелось і вони відразу взялись за справу..не можу сказати,що це панацея,але як допомога в боротьбі з водорослями так це точно..при змінах води бувало,що вони в мене також перевертались горілиць і доки я їм не поміг так,і лежали..Тепер вони в мене вже з ікрою повзають і скоро дадуть новий виводок чому я досить радий. А верхній шар грунту ніби тільки засипав після них)

ipolit поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:37.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts