|
|
05.11.2012, 17:04
|
|
Общие вопросы и ответы, по содержанию, кормлению и т.д.
Бан за нарушения
Звідки Ви: г.Житомир
Дописи: 8.387
сказав Дякую: 15.499
сказали Дякую 6.298 раз(и) в 3.410 повідомленні

05.11.2012, 17:04
Рейтинг:
(2 голосов - 5,00 средняя оценка)
Востаннє редагував Konstantin L: 03.01.2014 о 16:50..
|
Переглядів: 164908
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую nickanya за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 20:59
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 308
сказав Дякую: 920
сказали Дякую 466 раз(и) в 160 повідомленні
|
Re: Общие вопросы и ответы, по содержанию, кормлению и т.д. ===www.aquaforum.ua===
Добрий вечер.Так само виникло питання-кого залишити? Зараз у наявності -тельматохромисы-5шт.,лелеупи-3шт.,марлиеры-5шт.Аквариум 92л.512х400х450.Телматохроміси отнерестілісь і вся інша риба плаває вгорі.
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую олег1975 за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 21:17
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Донецьк
Дописи: 2.078
сказав Дякую: 8.043
сказали Дякую 7.587 раз(и) в 1.697 повідомленні
|
Re: Общие вопросы и ответы, по содержанию, кормлению и т.д. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від nestar
будут застойные зоны, соответственно собирается всякая бяка со всеми вытекающими...
|
nestar, в любом случае при наличии завалов камней определенное количество грязи будет там накапливаться...
Но это особо не проблема, т.к. почти весь песок, находящийся под камнями, который потенциально должен задерживать грязь, будет вынесен лампрологами за пределы каменных завалов, при формировании ими своего "жилища-пещерки".
При составлении композиции советую Вам исключить песок (слой), как точку опоры для камней и ориентироваться на дно или специальную подложку, например из силикона, потому как при подрытии песка рыбами может произойти смещение камней, из-за чего стекло может дать трещину.
Проблему скапливания грязи под камнями я решал при подменах. При заливании воды просто нужно направить струю заливаемой воды под камни. Грязь которая там может находиться просто вымоется из-под камней. Ее можно будет легко собрать сифоном или же через время ее уберет фильтр.
|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 21:19
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від олег1975
Телматохроміси отнерестілісь і вся інша риба плаває вгорі.
|
Попробуйте сократить количество ракушек до минимума. Двум Тельмам не нужно столько, а больше ракушковых у Вас нет. И сосредоточьте эти ракушки в одном дальнем углу, разделив зону между ними и остальными камнями, являющимися территорией Лелеупи и Юликов. Тогда Тельмы не будут нервничать, что кто то нарушает их пространство.
А вообще для 92 литров рыбы уже впритык.
|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 21:36
|
|
Бан за нарушения
|
Дякую,на вихідних спробую,ще справа у тому що тельматохроміс самець нереститься с обома самкамі,два інших самця десь ховаються.Может двух самців віддати,і залишити 3 лелеупі,та 3 юліков.
12.03.2015, 21:44
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Цитата:
Допис від олег1975
Добрий вечер.Так само виникло питання-кого залишити?
|
Вирішувати Вам, але можна поміркувати разом.
В акві відстежуєтся намагання створити дві біотопні зони - для мушлевців та скельників. До нересту тельматів все було більш-менш спокійно. Тепер не всім мушлівцям є місце біля мушель. Вони (парубкуючі особини) й створюють більше кіпєшу. Так? Якщо зменшити кількість тельматів до мінімуму (пара та їх дітлашня), можливо відчепляться від інших. А марлієри задовільнятимуться своїми щілинами та дірочками у каменюках.
Лілеупі менше полюбляють ховатись в щілинах, ніж юлідохроміси. В них менше шансів на щасливе, спокійне життя при таких сусідах.
Якщо зважити на всі ці міркування то я би намагався зменшити кількість тельматів та переселив би лілеупі.
Це тількі мої міркування та припущення, тому вирішувати Вам.
Терпіння та фортуна Вам в помічники.
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 21:44
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від олег1975
Может двух самців віддати,і залишити 3 лелеупі,та 3 юліков.
|
Якщо є можливість віддати, віддайте. Якщо об'єм збільшувати не плануєте, надалі доведеться віддати і когось з Юликiв та з Лелеупі.
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 21:53
|
|
Бан за нарушения
|
Так отож,остовляти цю акву під ракушкових -буде пустота взагалі,может оствить тільки п'ятьох юликов?
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую олег1975 за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 21:55
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Вячеслав69
Лілеупі менше полюбляють ховатись в щілинах, ніж юлідохроміси. В них менше шансів на щасливе, спокійне життя при таких сусідах.
Якщо зважити на всі ці міркування то я би намагався зменшити кількість тельматів та переселив би лілеупі.
|
Домiнантний самець Лелеупi дiйсно не ховається в камiннях, а бiльш часу проводить за межами скель. Самиця навпаки майже постiйно знаходиться в печерi, ховаючись вiд самця.
Я би Лелеупi також переселив, тiльки тому що з усiх трьох видiв вони потребують бiльшого об'єму. Але як що справа стосується захисту своєi терiторii, тут я не згоден, вони дадуть достiйну вiдсiч навiть Тельмам.
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 22:06
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Hendrix
.
Я би Лелеупi також переселив, тiльки тому що з усiх трьох видiв вони потребують бiльшого об'єму .
|
Цілком згоден, друже.
Особисто я залишив би пару тельматів, ну може, дійсно, самця та двох самиць. Та залишив би юлідохромісів.
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
12.03.2015, 22:10
|
|
Бан за нарушения
|
Вже почали давати,акваріум зараз нагадує якись то рінг.Планував щє одну банку,та не вийшло.
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую олег1975 за це повідомлення:
|
|
13.03.2015, 09:27
|
|
Guest
|
Цитата:
Допис від олег1975
может оствить тільки п'ятьох юликов?
|
Из пяти юликов со временем останется только одна пара, остальных загонят,
но зато будет возможность наблюдать за мальком нескольких поколений - очень интересно. У меня все вышеперечисленные взрослые виды живут в отдельных аквариумах 150-200 литров.
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую за це повідомлення:
|
|
13.03.2015, 11:54
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 658
сказав Дякую: 91
сказали Дякую 305 раз(и) в 173 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Hendrix
Я би Лелеупi також переселив, тiльки тому що з усiх трьох видiв вони потребують бiльшого об'єму. Але як що справа стосується захисту своєi терiторii, тут я не згоден, вони дадуть достiйну вiдсiч навiть Тельмам.
|
О, звідси слідує, що лелеупі мушлівець(чи всетаки скельник придонної території), немілкий, жорсткотериторіальний. Тоді вертаюсь до свого барана, а на скільки припустимо буде тримати пару лелеупі з колонією принцес?, тобто або тельми, або лелеупі. В мене більше трохи місця ніж в олег1975.
|
|
|
13.03.2015, 13:11
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Хмельницкий
Дописи: 2.886
сказав Дякую: 21.065
сказали Дякую 12.477 раз(и) в 2.291 повідомленні
|
Цитата:
Допис від nestar
О, звідси слідує, що лелеупі всетаки скельник придонної території
|
Хотя иногда нерестится в рапанах.
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую barvinok62 за це повідомлення:
|
|
13.03.2015, 13:30
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від nestar
О, звідси слідує, що лелеупі мушлівець(чи всетаки скельник придонної території), немілкий, жорсткотериторіальний. Тоді вертаюсь до свого барана, а на скільки припустимо буде тримати пару лелеупі з колонією принцес?, тобто або тельми, або лелеупі. В мене більше трохи місця ніж в олег1975.
|
nestar, по перше моя Вам порада - купуйте всю рибу з малькового вiку, це дозволить в подальшому ставитися їм один до одного бiльш тирпимiше. По друге плануйте дизайн з максимальным роздiленням аквасу на окремi кам'янi зони, для кожного виду. В Вашому випадку, враховуючи особливостi утримання лампрологiв, висота 50 см це теж саме, якби вона була 40 або 30 см ! Так що об'єм Вашої акви умовно можно вважати меньшим, ніж є по факту. Ширина дна має бiльше значення i бажана вiд 50 см. Всi три вида, якi Вами плануються бiльш менш рівнозначні за агресією.
Вирiшувати Вам.
|
|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
|
|
13.03.2015, 17:47
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 658
сказав Дякую: 91
сказали Дякую 305 раз(и) в 173 повідомленні
|
Вельмишановні, дуже дякую за активну підтримку, дійсно дуже конкретно і практично. Я розумію, що краще 100х50х40 ніж моїх 100х40х50, але що маємо то маємо, поки що. Да, про лелеупі то я перефантазував, згоден. Попередній висновок, в порядку пріоритетності: 1) принцеси; 2)тельмати; 3) альти. (крапка) Але продовжуючи читати про тангу, надумав собі іще проблему. Я, коли поставив принцес на перше місце, планував бачити в майбутньому кількаступеневу колонію, зі своїми ієрархічними заморочками. Далі, ну звичайно, вибір впав на самих яскравих (дафоділи, хеліантуси, спленденси), і тут виявляється, що всі кращі серед кращих, здебільшого парні створіння... а як же колонія, риб'ячий табель про ранги??? Наскільки суттєва різниця в поведінці "принцеси Конго" (приводиться як приклад колоніальної класики) і тих же дафоділів, санфлауерів і іже з ними. Знову ж таки, а на практиці що?
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:43.
|