На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 17.12.2015, 20:55   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Львов
Дописи: 1.421
сказав Дякую: 278
сказали Дякую 830 раз(и) в 533 повідомленні
Re: Відповідь: Свет ===www.aquaforum.ua===

ipolit, Уже не один раз обговаривалось, можно вообще пренебречь любым спектром - главное чтоб тогда световой поток был мощным. вычитал не раз на нашем форуме.
Может я слишком округлил высказывание, но смысл я думаю тот же.

Сергій М поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.12.2015, 14:54   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Коломыя
Дописи: 318
сказав Дякую: 58
сказали Дякую 149 раз(и) в 109 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Свет ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Сергій М Переглянути допис
можно вообще пренебречь любым спектром - главное чтоб тогда световой поток был мощным
Це все так..тема терто-перетерта,хоча й висновки отнюдь не однозначні(почитайте хоча б статті московської школи),але в цілому формула допустима. Але давайте враховувати всі складові - якщо акваріум планується "форсаж"(з со2,удо,поживча підкладка..),тоді так,можна цю формулу використовувати(тобто необхідний спектр долати потужністю освітлення),але якщо планується "звичайний або лінивий" тоді силою варто не брати(якщо ви звичайно не плануєте вирощувати водорослі на виріст),а бажано якраз компонувати правильний спектр для даного виду акваріуму( при цьому враховуючи види рослин,риб,а також загальну освітленість приміщення,де буде знаходитись акваріум і це також не мало важливе,але мало ким враховується)..Тому не все так однозначно..не забувайте,що нас читають люди,які тільки встають на цей не легкий шлях і розкидатись напівпровіреними,кимось написаними з дуру і взятими за якусь аксіому речами не варто..імхо
З повагою...

ipolit поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:29.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts