На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Водні рослини > Растения
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Растения Общие вопросы по содержанию растений, определение растений.

Зачинена тема

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 26.12.2015, 20:45   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Бровары, Требухов
Дописи: 273
сказав Дякую: 78
сказали Дякую 95 раз(и) в 75 повідомленні
Надіслати повідомлення для Romanos на ICQ
Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Всем здравствуйте. У меня вопрос как раз по теме, если конечно ТС не обидится.
Ситуация противоположная на 180 градусов.
Аквариум 72л, чистого обьема где-то 62-65.
Освещение 1.1Вт/литр (3*24Вт). Спектры можно посмотреть в моем профиле.
Аквариум был перезапущен частично, без извлечения и перемывания грунта, путем замены воды и ежедневных подмен. Чем естественно был вымыт фосфат и нитрат. Сейчас аквариум засажен по-максимуму, освещение раздельное (2*4,5 часа).
Аквариум перезапущен уже 2 месяца назад.
Население: 15 гуппи и 16 неонов, 15 неокардин
Обслуживание:
1 раз в неделю 30% подмена
Растения в профиле
Тесты показывают:
Нитрат=2
Фосфат= 0
Тесты делаю через день.
Удо:
от ТЕШНЕРА
СО2 - нет
Грунт - базальт 2-3 мм буз подложки. Использую глиняные шарики под корни.
Излагаю проблему:
Как поднять уровень нитрата и фосфата без вреда для растений (без вспышки водорослей)?
Растения растут, но мутовки очень маленькие а стебли худые, что свидетельствует о недостатке нитратов и фосфатов.
Сейчас присутствует пушок и бурые на амбулии и гигрофиле иволистной, что также соответсвует вышесказанному.
Сейчас лью макро ежедневно 1 мл.на свои 65 литров воды.
Кто что посоветует?
Читал что можно поднять нитрат калийной селитрой а фосфат монофосфатом калия. Стоит ли к этому прибегать и какие пропорции (рецептура)?
Заранее благодарен за советы.

Romanos поза форумом  
Старий 27.12.2015, 11:26   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Коломыя
Дописи: 318
сказав Дякую: 58
сказали Дякую 149 раз(и) в 109 повідомленні
Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Romanos Переглянути допис
Romanos
Ви судячи по всьому акваріуміст з певним стажем. Радити вам не можу,але вискажу свою думку імхо.
Цитата:
Освещение 1.1Вт/литр
і
Цитата:
СО2 - нет
питання? навіщо таке освітлення без балансу всіх складових: потужне світло потребує подачі со2, а у вас її не має..наслідок -
Цитата:
мутовки очень маленькие а стебли худые
. Мутовки не тільки від недостачі живлення,але й від надмірного освітлення при недостачі всіх інших компонентів. Потрібно дотримуватись балансу. А що таке баланс- коли сильне світло,пошвидшується метаболізм рослин(швидше засвоюється со2,макро-мікро) Крім того температура - при високій температурі процеси проходять швидше при низькій повільніше. Якщо ви даєте намірне світло,а температура низька 20-23 маємо водорослі,якщо навпаки так само. Ваші рослини виїдають макро і со2 з води при такому освітленні за 1-2 год..а потім сухий пайок. Вихід - подача со2. Якщо ви будете лити макро і надалі при зберіганні теперішньої ситуації,вас очікує не тільки пушок..Є два виходи 1) Влаштувати подачу со2,удо ті ж мірки,вода - 24-26С,світло 8-10 год максимум,вночі аерація,вдень со2..2) Зменьшити освітлення до 2 ламп,удо через день,температура 22-24С..аерація цілодобово..
Ніякий калій вам не поможе(хоч в міру він і не є шкідливим)..
Корм у вас напевно модний,щось вроді тетри і кормите не часто,вгадав? Тоді звідки взятись фосфату? Я не кажу вам змінювати корм,просто констатую..Фонове освітлення акви - темно,світло..також врахуйте.

ipolit поза форумом  
Старий 27.12.2015, 12:40   #3
Координатор раздела Растения

Звідки Ви: Мы гордо говорим-Бердянск,а завистники спрашивают:-"Где это?"
Дописи: 6.460
сказав Дякую: 5.037
сказали Дякую 5.685 раз(и) в 2.861 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

///
[I] Прохор[/I]

[I][B][SIZE="2"][COLOR="Red"]"Проблема этого мира в том, что воспитанные люди полны сомнений, а идиоты полны уверенности".[/COLOR][/SIZE][/B][/I]
[I][B](Чарльз Буковски)[/B][/I]

Востаннє редагував DEPS: 27.12.2015 о 17:12.. Причина: оффтоп
DEPS поза форумом  
Старий 27.12.2015, 20:30   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Здолбунов
Дописи: 5
сказав Дякую: 0
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Может просто калий не усваивается потому что вода жёсткая?Отсюда и дырки на растениях?

ivitalin поза форумом  
Старий 27.12.2015, 17:03   #5
Живу я тут

Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від ipolit Переглянути допис
Ви судячи по всьому акваріуміст з певним стажем. Радити вам не можу,але вискажу свою думку імхо.
і
питання? навіщо таке освітлення без балансу всіх складових: потужне світло потребує подачі со2, а у вас її не має..наслідок -
. Мутовки не тільки від недостачі живлення,але й від надмірного освітлення при недостачі всіх інших компонентів. Потрібно дотримуватись балансу. А що таке баланс- коли сильне світло,пошвидшується метаболізм рослин(швидше засвоюється со2,макро-мікро) Крім того температура - при високій температурі процеси проходять швидше при низькій повільніше. Якщо ви даєте намірне світло,а температура низька 20-23 маємо водорослі,якщо навпаки так само. Ваші рослини виїдають макро і со2 з води при такому освітленні за 1-2 год..а потім сухий пайок. Вихід - подача со2. Якщо ви будете лити макро і надалі при зберіганні теперішньої ситуації,вас очікує не тільки пушок..Є два виходи 1) Влаштувати подачу со2,удо ті ж мірки,вода - 24-26С,світло 8-10 год максимум,вночі аерація,вдень со2..2) Зменьшити освітлення до 2 ламп,удо через день,температура 22-24С..аерація цілодобово..
Ніякий калій вам не поможе(хоч в міру він і не є шкідливим)..
Корм у вас напевно модний,щось вроді тетри і кормите не часто,вгадав? Тоді звідки взятись фосфату? Я не кажу вам змінювати корм,просто констатую..Фонове освітлення акви - темно,світло..також врахуйте.
Цитата:
Крім того температура - при високій температурі процеси проходять швидше при низькій повільніше.
Вода в мене 24-26. Світло 9 годин роздільне по 4,5 години.
Корм не модний але кормлю мало. Буду кормити більше.
Денне світло на акву попадає розсіяне, а буває й взагалі не попадає

Цитата:
2) Зменьшити освітлення до 2 ламп,удо через день,температура 22-24С..аерація цілодобово..
Аерація для чого, для риб? В мене поверхневий рух води є.
Щодо освітлення. Зменшити освітлення - не проблема, але ж тоді потрібно буде збільшувати світловий день. До скількох годин і який режим (роздільно чи постійно)?
Які спектри порадите. В мене зараз 2*ГроЛюкс + 1*880 Осрам.

Цитата:
Допис від DEPS Переглянути допис
ну видать это мизер вообще,судя по тестам и неизвестности конц.азота и фосфора в удобрении
Состав макро:
Оффтоп

Востаннє редагував Romanos: 27.12.2015 о 17:12..
Romanos поза форумом  
Старий 28.12.2015, 11:36   #6
Живу я тут

Відповідь: Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Аерація для чого, для риб?
Аерація,важливий елемент акваріуму і зараз з "модними фільтрами" на жаль недооціненна..Рибами фунція аерації не закінчується,головне це процеси газообміну,які є дуже важливі для всього гідротопу..(я піднімав цю тему на форумі,але охочих поспілкуватись знайшлось не багато..тут людей більше цікавить який круче фільтр,або лед девайси..а сам акваріум потрохи забувається. Тому пришлось почитувати стару літературу). Площа насиченя води при поверховому русі і від аерації неспіввідносна..Крім того,якщо ви не подаєте СО2,то при його дефіциті,крім всього іншого, аерація не вивільнює,а навпаки насичує ним воду.

Цитата:
Щодо освітлення. Зменшити освітлення - не проблема, але ж тоді потрібно буде збільшувати світловий день. До скількох годин і який режим (роздільно чи постійно)?
Які спектри порадите. В мене зараз 2*ГроЛюкс + 1*880 Осрам.
Не потрібно ніякого збільшення освітлення по часі,це тільки шкодить..Того,що в вас є (2 лампи),буде достатьньо. 9-10 год це максимум,але орієнтуйтесь по рослинам,експерементуйте(у мене, наприклад, при освітленні більше 9 год кидається спірогіра: 0,5В на літр(подача со2 бражка, але сильне фонове освітлення). Щодо спектру так само підбирайте,компонуйте 880 з лапмою з червоним піком..хоча я плюнув на цей червоний спектр(краще лампу розжарювання на 25-40впоставити,толку більше) і тримаю 6500 і 8800..
І не зловживайте макро(якщо не подаєте со2)..після перебору виправити ситуацію з рослинами буде вкрай важко..Маю досвід.

ipolit поза форумом  
cказали "Дякую" ipolit за цей допис:
Romanos (28.12.2015)
Старий 28.12.2015, 12:02   #7
Живу я тут

Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Аерація,важливий елемент акваріуму і зараз з "модними фільтрами" на жаль недооціненна..Рибами фунція аерації не закінчується,головне це процеси газообміну,які є дуже важливі для всього гідротопу..(я піднімав цю тему на форумі,але охочих поспілкуватись знайшлось не багато..тут людей більше цікавить який круче фільтр,або лед девайси..а сам акваріум потрохи забувається. Тому пришлось почитувати стару літературу). Площа насиченя води при поверховому русі і від аерації неспіввідносна..Крім того,якщо ви не подаєте СО2,то при його дефіциті,крім всього іншого, аерація не вивільнює,а навпаки насичує ним воду.

Не потрібно ніякого збільшення освітлення по часі,це тільки шкодить..Того,що в вас є (2 лампи),буде достатьньо. 9-10 год це максимум,але орієнтуйтесь по рослинам,експерементуйте(у мене, наприклад, при освітленні більше 9 год кидається спірогіра: 0,5В на літр(подача со2 бражка, але сильне фонове освітлення). Щодо спектру так само підбирайте,компонуйте 880 з лапмою з червоним піком..хоча я плюнув на цей червоний спектр(краще лампу розжарювання на 25-40впоставити,толку більше) і тримаю 6500 і 8800..
І не зловживайте макро(якщо не подаєте со2)..після перебору виправити ситуацію з рослинами буде вкрай важко..Маю досвід.
Ок. Сьогодні відключу одну лампу та залишу час той що є. В мене й так стоять 2 лампи з червоним спектром (гро-люкс) та одня з 8800 температурою.

Romanos поза форумом  
Старий 28.12.2015, 12:48   #8

Цитата:
Аерація,важливий елемент акваріуму
да и нафик она не нужна.Нужно создать прежде всего условия для нормального роста и питания растений,чтобы качественно проходил фотосинтез,отсюда и газообмен и насыщение воды чистым кислородом и оптимальное прохождение всех окислительно-восстановительных реакций.
Romanos, поднимите N-P до 10:1 соответственно монорастворами,ну или делайте по-своему,взяв за основу теоритическую основу.
[I] Прохор[/I]

[I][B][SIZE="2"][COLOR="Red"]"Проблема этого мира в том, что воспитанные люди полны сомнений, а идиоты полны уверенности".[/COLOR][/SIZE][/B][/I]

DEPS поза форумом  
cказали "Дякую" DEPS за цей допис:
Romanos (28.12.2015)
Старий 28.12.2015, 14:20   #9
Живу я тут

Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Оффтоп

ipolit поза форумом  
Старий 28.12.2015, 16:04   #10

Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
а ви напевно "метр"
Скрытый текст
Коль вы такой начитанный,делающий выводы и имеющий практическую базу аквариумист,объясните мне,тёмному,для чего нужна аэрация к примеру в таком аквариуме,учитывая состав подаваемого воздуха?
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  akvariumnye-krevetki-perling.jpg
Переглядів: 153
Розмір:  96,6 КБ
ID:	528149
Такой бешенный пёрлинг,обеспечит все потребности для(см.постом выше),а от воздуха понту-то?
[I] Прохор[/I]

DEPS поза форумом  
cказали "Дякую" DEPS за цей допис:
Romanos (28.12.2015)
Старий 28.12.2015, 17:08   #11
Живу я тут

Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Помогите с растениями ===www.aquaforum.ua===

Оффтоп

ipolit поза форумом  
Старий 28.12.2015, 16:06   #12
Придивляюся

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 29
сказав Дякую: 11
сказали Дякую 28 раз(и) в 26 повідомленні

Оффтоп

farzoj поза форумом  
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую farzoj за це повідомлення:
DEPS (28.12.2015), Romanos (28.12.2015)

Share/Bookmark

Зачинена тема

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 04:21.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts