Цитата:
Допис від filippenko
Viktor Kharkov, я думал наоборот... сделать все, а потом рыб... ну в последнюю очередь...
|
Та все вірно планували. На початку вдалий запуск, посадка рослин (бажано спочатку щось, можливо тимчасово, з невбієнної бистроростючки), встановлення нітріфікаційного циклу, біобалансу, потім запуск риби. Хоча планувати, визначатись, підшукувати рибок вже можна. Треба дещо зважати, що сильно затягувати з запуском риби також не слід. Рослинам та нітроспірам також їстоньки треба. Запускатись можна швидше на воді з діючого акваріума, біостартерах, які містять ензими для стимуляції росту колоній бактерій, утворюючих біобаланс чи повільніше, чекаючи на розвиток системи з того бактеріально-водоростевого різмаїття, що потрапляє в акваріум з водою, з повітрям. Особисто я запускаю нові чи перезапускаю на 60-70%х води з діючих. Не думаю, що в Вінниці бракує доброзичливих акваріумістів, які дадуть Вам "живої" води при підмінах.
Щодо рослин. Справа суто особиста, але напрягає анубіас нана. Не такий вже й нана, ще й не надто контрольовано росте в різні боки, в тому числі і в гору. Якщо ароїдна почвопокровочка, то буц. Куалакуайан.
Тріпартіта класна рослина в усіх відношеннях. Досить мила, не капризна, але ж геть не тримається пагонами там де треба, постійно намагається розплистися облаком.
А взагалі досить гарні і Ваші задумки, і поради. Сподіваюсь на успіх.