10.01.2017, 15:53
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Re: Neolamprologus buescheri "Kamakonde" ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Konstantin L
Есть ли у кого-либо опыт содержания в одном аквариуме двух нерестовых пар или гарема самец с двумя самками камаконде?
Подготовил аквариум 80х70х40 220 литров, установил укрытия по разные стороны аквариума. Есть три пары - одна сформированная и две молодых, планировал поселить одновременно, но есть сомнения по количеству 2+2 или 1самец +2 самки? Понимаю, что нужно пробовать и наблюдать, но за время которое я провожу на работе, кто-то кого-то может убить, жаль будет погибшую рыбу.
|
У мене жили напротязі року 2 пари в акві 300л (довжиною 120см). Самки розташувались в щілинах між каменями в двох протилежних сторонах акви, домінантний самець намагався контролювати обох, віддаючи перевагу всеж одній, гама-самець симпатизував іншій. Домінантний суперника не сильно переслідував, просто вимагав визнавати власний авторитет))). Так і жили біля року.
Потім пари розсадив. Цікаво що пара з домінантним самцем, попавши в загальний акв з іншими рибами вела себе агресивно. Пара з пригніченим раніше самцем попавши в аналогічні умови - були куди як толерантніші. Шкода не знаю чи були в майбутньому у слабшої пари нерести (віддав їх) в тому плані що за інформацією зі статей самці формуються різними, в них виявляється бувають різні поведінкові типи.. Мій експеримент мав один серйозний недолік: риби в акв були пересаджені з вже сформованою поведінкою самців (одного бути домінантним, іншого - бути слабшим), тому чи може в одному акві сформуватися дві повноцінно однакові пари і одночасно нереститися таки дуже цікаво (але для цього напевно потрібні геть немалі об'єми (які саме - цікаво аж до сверблячки  )))))
|
|
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:09.
|