|
19.09.2017, 22:11
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Re: Моя "АкваТанга" ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від barvinok62
..выкинул грунт фракцией 1-2мм. посчитав что он будет не комфортным для танганики.Заказал песок размером 0.3-0.8 мм.
|
Цитата:
Допис від Dgek
... засыпал фракцией 1-2мм, но смотрю что крупноват для мелких ракушковых..
|
А все таки хотілось би дізнатись думку колег: в чому саме сенс найдрібнішого піску в акві? В мене декілька видів дрібних лампрологусів і грунт розміром 2-3 мм і без проблем. В плані закопати ракушку і надати їй потрібної орієнтації для самки навіть геть невеликих спеціозусів трудностей не зауважував, кидають камінці 3 мм і навіть не потіють)), в плані можливих поранень коли "орють" грунт черевцем, також жодного разу троблем не зауважував, головне щоб камінці гострих країв не мали..
то в чому фішка?
Єдиний мінус "крупного калібру" як на мене - на ньому погано видно малька який щойно виплив з ракушки і тому важко прицільно подавати перші порції корму
|
|
|
cказали "Дякую" Cognitio rerum за цей допис:
|
|
19.09.2017, 22:53
|
|
Активний участник форуму
Дописи: 1.182
сказав Дякую: 2.025
сказали Дякую 1.858 раз(и) в 565 повідомленні
|
Cognitio rerum, на дрібному піску Танганьіка (особливо "копаючі" види - енантіопуси, мілеагріси, симіліси) продемонструє свої "поведенческие реакции")), крім того спробуй сфотографувати, скажімо, мультифасціатуса на крупному грунті і на піску... - разюча різниця!))
barvinok62, скажіть розміри Вашого акваса? З якого (мм) він скла, і чи потрібно аж три стяжки?
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Володимир Романович за це повідомлення:
|
|
19.09.2017, 22:53
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г.Жёлтые Воды
Дописи: 844
сказав Дякую: 354
сказали Дякую 727 раз(и) в 267 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
А все таки хотілось би дізнатись думку колег: в чому саме сенс найдрібнішого піску в акві?
|
0,3-0,8мм это ещё не самый мелкий. Я как-то купил и промыл белый песок со строительного магазина (к нам в город его завозят с Вольногорского стекольного завода), вот это был действительно мелкий песок - постоянно мелкая фракция парусила в толще воды и периодически "забивала" Eheim 2260 так, что он переставал воду прокачивать.
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
Єдиний мінус "крупного калібру" як на мене - на ньому погано видно малька який щойно виплив з ракушки і тому важко прицільно подавати перші порції корму
|
Это точно. На фоне фракции 1,5мм и больше мальки и подростки тех же симилисов "теряются". Ещё вижу небольшой "минус" - при фотографировании сфокусироваться на мальке на фоне такого песка будет немного сложнее и малёк будет смотреться на фото не так чётко и контрастно как если бы это было на фоне более мелкой фракции.
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Dgek за це повідомлення:
|
|
20.09.2017, 17:05
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Витебск . Беларусь
Дописи: 930
сказав Дякую: 7.466
сказали Дякую 3.785 раз(и) в 805 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
|
Кроме этого - основной минус крупной фракции это естественное заиливание и , соответственно . повышение фосфатов и нитратов. И какая бы частая сифонка не была - полностью исключить это не удастся. Так же, как вам ответил хозяин темы, - поведение заметно поменяется. Копать они будут и крупную фракцию ( инстинкт !!! ), но с мелкой намного интенсивнее.
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую ander67 за це повідомлення:
|
|
20.09.2017, 17:16
|
|
Живу я тут
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Цитата:
Допис від ander67
Кроме этого - основной минус крупной фракции это естественное заиливание и , соответственно . повышение фосфатов и нитратов. И какая бы частая сифонка не была - полностью исключить это не удастся.
|
А дрібний пісок в нижніх шарах не кисне?
Принципово сперечатись не буду, так чисто інтуітивно: аеробне заиливание органікою при вільному доступі води і отже розчиненого кисню в крупнофракційному грунті - це одне; а анаеробне закисання в глибших шарах дрібного піску при затрудненому поступанні туди розчиненого в воді кисню - імхо дещо інше..
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:36.
|