На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Бренд зона > Торгові марки – опис, обговорення, презентації. > TM Ptero
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Зачинена тема

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.10.2017, 16:13   #1
Бан за нарушения

Звідки Ви: Львів
Дописи: 472
сказав Дякую: 71
сказали Дякую 329 раз(и) в 197 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Обсуждение некоторых теоретических вопросов LED освещения. ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Шалєний Летун Переглянути допис
допускаю наличие нестандартного решения.
на сайті ада є спектр світильника. по ньому видно як розташовані піки.
Хтось вважає, що для них розробили спецдіоди ?

Цитата:
Допис від HATAK Переглянути допис
было бы интересно посмотреть на акву при таких же но просто белых диодах. Гарантирую вам зелень совсем другого цвета.
Помилково вважати, що біле світло з одинаковою колірною температурою виглядає однаково.Коли колірність випромінювання будь-якої лампи збігається з колірністю випромінювання абсолютно чорного тіла з температурою Т, вважається, що це випромінювання має колірну температуру Т. Практично ипромінювання ніколи не збігається ні з однією точкою лінії чорного тіла, тому вибирається найближча точка лінії і по ній визначається Корельована колірна температура .

Однак при цьому колірні тони світла, випромінюваного джерелами світла з однаковими значеннями колірної температури, можуть значно відрізнятися один від одного. З цієї та з інших причин виробники світлодіодів використовують метод управління колірними варіаціями (і іншими характеристиками), відомий як сортування по бінах .

Зміни кольору світлодіода розташовуються вище або нижче кривої випромінювання абсолютно чорного тіла, вище - мають зеленуватий відтінок, а ті у яких нижче, - рожевий. На практиці це означає, що однакова колірна температура не забезпечує однаковий відтінок.

bobus поза форумом  
cказали "Дякую" bobus за цей допис:
Torin21 (24.10.2017)
Старий 24.10.2017, 16:17   #2
Модератор коммерческого раздела Ptero

Звідки Ви: Украина
Дописи: 1.505
сказав Дякую: 265
сказали Дякую 1.301 раз(и) в 589 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Обсуждение некоторых теоретических вопросов LED освещен ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від bobus Переглянути допис
на сайті ада є спектр світильника. по ньому видно як розташовані піки.

Помилково вважати, що біле світло з одинаковою колірною температурою виглядає однаково.Коли колірність випромінювання будь-якої лампи збігається з колірністю випромінювання абсолютно чорного тіла з температурою Т, вважається, що це випромінювання має колірну температуру Т. Практично ипромінювання ніколи не збігається ні з однією точкою лінії чорного тіла, тому вибирається найближча точка лінії і по ній визначається Корельована колірна температура .

Однак при цьому колірні тони світла, випромінюваного джерелами світла з однаковими значеннями колірної температури, можуть значно відрізнятися один від одного. З цієї та з інших причин виробники світлодіодів використовують метод управління колірними варіаціями (і іншими характеристиками), відомий як сортування по бінах .

Зміни кольору світлодіода розташовуються вище або нижче кривої випромінювання абсолютно чорного тіла, вище - мають зеленуватий відтінок, а ті у яких нижче, - рожевий. На практиці це означає, що однакова колірна температура не забезпечує однаковий відтінок.
Згоден. Я говорив тільки про зелене і тільки в плані сприйняття.

Отправлено с моего Lenovo S650 через Tapatalk

HATAK поза форумом  
Старий 24.10.2017, 16:51   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 2.185
сказав Дякую: 424
сказали Дякую 840 раз(и) в 639 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Обсуждение некоторых теоретических вопросов LED освещен ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
На практиці це означає, що однакова колірна температура не забезпечує однаковий відтінок.

Цілком згоден. Я більше ніж двох десятків разів змінював свої лампи на різні комбінації діодів. Спочатку наосліп, потім за допомогою Осраm Color Calculator та консультацій nanolab (за що йому велика подяка).

В решті решт я прийшов до висновку, що висока температура світла може і не бути такою яскравою, як вважав. Якщо улітку вийти на вулицю, та зробити фото рослини під водою, воно виглядає зовсім не так само як вдома під самим модним діодом з розрахованим спектром Воно як би не ярко, більш контрастне..

Torin21 поза форумом  
Старий 24.10.2017, 17:23   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Днипро
Дописи: 2.681
сказав Дякую: 1.223
сказали Дякую 2.789 раз(и) в 1.221 повідомленні

Цитата:
Учитывая конский ценник вполне вероятно. У них много мелкосерийных эксклюзивных заказов. Та же упомянутая вами лампа 150МГ с зеленым спектром - или вы можете такую купить у осрам, например?

Шалєний Летун поза форумом  
Старий 24.10.2017, 23:27   #5
Бан за нарушения

Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Обсуждение некоторых теоретических вопросов ===www.aquaforum.ua===

Складно все тут у вас, ніби цікава інформативна тема мала б бути, а зійшла на чорти-що.

Цитата:
Допис від Шалєний Летун Переглянути допис
Та же упомянутая вами лампа 150МГ с зеленым спектром
і де я її згадував ? NA Lamp - це серія люмінісцентних ламп а не МГ.

Цитата:
Допис від макрель Переглянути допис
у таких ламп соотношение ЛМ на ватт порядка 150Лм на ватт
ну хоч глянули б на сайт підприємства в Калузі (РФ), котрий їх випускає : 100Вт і 9000лм. І де 150 лм\Вт ?

HATAK, якщо поритись в неті, можна знайти кілька статей біологів з NASA, котрі експериментували з вирощуванням салату під ЛЕД. На жаль чомусь не можу їх зараз знайти у відкритому доступі.
Там все було серйозно: вирощували під монохромним освітленням і їх різними комбінаціями і співвідношеннями. Сумарне PAR для кожної комбінації діодів було однакове. Запам'яталось, що результат від R+B був гіршим від лише R, а додавання G до певного рівня(біля 25% від загалного PAR) покращувало результат.
Звичайно дослідження не акваріумне, але цікаве. Якщо знайдете - раджу прочитати.

Ну а я повертаюсь на цьому форумі з "писателей" назад в "читатели". Так мені комфортніше.

bobus поза форумом  
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую bobus за це повідомлення:
HATAK (24.10.2017), Opsis (24.10.2017)
Старий 24.10.2017, 23:58   #6
Живу я тут

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 878
сказав Дякую: 42
сказали Дякую 549 раз(и) в 316 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Обсуждение некоторых теоретических вопро ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Складно все тут у вас, ніби цікава інформативна тема мала б бути, а зійшла на чорти-що.

ну хоч глянули б на сайт підприємства в Калузі (РФ), котрий їх випускає : 100Вт і 9000лм. І де 150 лм\Вт ?

Н
есть лампы еще и низкого давления с соотношением 200Лм на ватт

макрель поза форумом  
Старий 25.10.2017, 14:16   #7
Бан за нарушения

Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Обсуждение некоторых теоретических вопросов ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
кілька статей біологів з NASA, котрі експериментували з вирощуванням салату під ЛЕД. На жаль чомусь не можу їх зараз знайти у відкритому доступі.
Лише одну з них знайшов у себе в компі
Мініатюри долучень
1617.full.pdf  

bobus поза форумом  

Share/Bookmark

Зачинена тема

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:01.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts