На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Скорая помощь
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Скорая помощь Сюда задавайте вопросы, если необходима срочная помощь.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 18.02.2018, 14:40   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 372
сказав Дякую: 42
сказали Дякую 106 раз(и) в 84 повідомленні
Re: Проблемы с растениями, не знаю что делать ===www.aquaforum.ua===

Та все просто як двері - вся біда в слабкому світлі, яке по 9 год. світить водоростям, бо рослинам його не вистачає. Навіть не так органіка винна, як світло. Потрібні потужніший світильник, бо судячи по фото, світло якесь тьмяне у вас. А поки не зробите шось зі світлом, окрім підмін, скоротіть світловий день до 4 годин по буднях і 6 на вихідні (суто з естетичної точки зору на вихідні можна світити трохи довше)

Надіслано від мого HUAWEI TIT-U02, використовуючи Tapatalk

Dasdranagon поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.02.2018, 15:19   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 80
сказав Дякую: 26
сказали Дякую 16 раз(и) в 13 повідомленні

Цитата:
Допис від Dasdranagon Переглянути допис
Та все просто як двері - вся біда в слабкому світлі, яке по 9 год. світить водоростям, бо рослинам його не вистачає. Навіть не так органіка винна, як світло. Потрібні потужніший світильник, бо судячи по фото, світло якесь тьмяне у вас. А поки не зробите шось зі світлом, окрім підмін, скоротіть світловий день до 4 годин по буднях і 6 на вихідні (суто з естетичної точки зору на вихідні можна світити трохи довше)

Надіслано від мого HUAWEI TIT-U02, використовуючи Tapatalk

Раньше света было в два раза меньше и не было спектра никакого, было две лампы по 18Вт 6400к температура

Отправлено с мобильного

-=ElviN=- поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.02.2018, 17:07   #3
Активний участник форуму

Звідки Ви: Днепр сити
Дописи: 148
сказав Дякую: 36
сказали Дякую 58 раз(и) в 49 повідомленні

ElviN, касательно "не растут растения", необходимо сделать тесты на нитрат и фосфат и на pH и kH, без этого Вам никто здесь ничего хорошего не посоветует. Также, чтобы что то советовать, нужно понимать высоту столба воды, количество рыбы, температуру, частоту сифонки, мощность диодов.
Касательно черного налета на кабомбе, вероятно у вас избыток органики в воде и сильное течение от фильтров, а также недостаток микро.
Касательно света, 35 люм/литр для ваших растений достаточно, но я бы посоветовал Вам сделать отдельную тему по поводу вашего светильника (я не спец, но меня он смущает).

1dm поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" 1dm за цей допис:
-=ElviN=- (18.02.2018)
Старий 18.02.2018, 19:25   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 80
сказав Дякую: 26
сказали Дякую 16 раз(и) в 13 повідомленні

Цитата:
Допис від 1dm Переглянути допис
ElviN, касательно "не растут растения", необходимо сделать тесты на нитрат и фосфат и на pH и kH, без этого Вам никто здесь ничего хорошего не посоветует. Также, чтобы что то советовать, нужно понимать высоту столба воды, количество рыбы, температуру, частоту сифонки, мощность диодов.

Касательно черного налета на кабомбе, вероятно у вас избыток органики в воде и сильное течение от фильтров, а также недостаток микро.

Касательно света, 35 люм/литр для ваших растений достаточно, но я бы посоветовал Вам сделать отдельную тему по поводу вашего светильника (я не спец, но меня он смущает).

Свет делался с помощью нашего форумчанина, которые занимаются светом светодиодным, и светодиоды хорошие)
Диоды 3Вт pro light
Сифонка раз/две недели
Температура воды 25 градусов
Высота столба ~40см
Рыба:
1 моллинезия
4 - Анциструса
5 - барбусов
2 - скалярии
4 - гуппи
2 - Рамирези
4 - Теренции
6 - оранжевых
2 - лабео
5 - орнатус

Отправлено с мобильного

-=ElviN=- поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:11.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts