На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Фотографії акваріумів учасників форуму.
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Фотографії акваріумів учасників форуму. Розміщуйте фотографії та описи своїх акваріумів, розповідайте про процес створення композицій тощо.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 31.01.2019, 00:43   #1
Запорожский клуб аквариумистов

Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 144
сказав Дякую: 101
сказали Дякую 97 раз(и) в 50 повідомленні
Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===

Сподіваюсь що це не сприйматиметься як реклама, проте хочу поділитися своїм досвідом, оскільки також використовую цю розливну воду для свого акваріума (майже як у вас, тільки «старіша» модель на 30 л). Ця вода, як на мене, є надто м’якою, тому здійснюю її ремінералізацію препаратом «Птеро Аква GH+». Зараз щотижня підмінюю 5 л води, додаючи цього препарату 1,1-1,2 мл. Креветки «кристали» нормально себе почувають, а от равлики (зокрема, теодоксуси – білішають і руйнується «панцир»), виживають не всі (отже, навіть такий склад води є досить м’яким щодо загальної жорсткості).
Знову ж таки, моя особиста думка, що загибель ваших креветок пов’язана з украй м’якою водою. Можна «Кіссон» мішати 50/50 з водопровідною, втім параметри нашої водопровідної вкрай нестабільні. А для креветок важлива стабільність. На чистому «Кіссоні» почнуться проблеми з галактиками також (з усіма гідробіонтами – «осмотичний шок») та й з рослинами можливо також. Я не гуру, й навіть не професіонал, однак подумайте щодо цього. Якщо я помиляюся, будь ласка, дайте знати, в чому саме.

linenko_a поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" linenko_a за цей допис:
Nazgool (31.01.2019)
Старий 31.01.2019, 00:50   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Запоріжжя, Хортицький
Дописи: 561
сказав Дякую: 147
сказали Дякую 250 раз(и) в 137 повідомленні
Відповідь: Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від linenko_a Переглянути допис
Сподіваюсь що це не сприйматиметься як реклама, проте хочу поділитися своїм досвідом, оскільки також використовую цю розливну воду для свого акваріума (майже як у вас, тільки «старіша» модель на 30 л). Ця вода, як на мене, є надто м’якою, тому здійснюю її ремінералізацію препаратом «Птеро Аква GH+». Зараз щотижня підмінюю 5 л води, додаючи цього препарату 1,1-1,2 мл. Креветки «кристали» нормально себе почувають, а от равлики (зокрема, теодоксуси – білішають і руйнується «панцир»), виживають не всі (отже, навіть такий склад води є досить м’яким щодо загальної жорсткості).
Знову ж таки, моя особиста думка, що загибель ваших креветок пов’язана з украй м’якою водою. Можна «Кіссон» мішати 50/50 з водопровідною, втім параметри нашої водопровідної вкрай нестабільні. А для креветок важлива стабільність. На чистому «Кіссоні» почнуться проблеми з галактиками також (з усіма гідробіонтами – «осмотичний шок») та й з рослинами можливо також. Я не гуру, й навіть не професіонал, однак подумайте щодо цього. Якщо я помиляюся, будь ласка, дайте знати, в чому саме.
Думки у вас правильні. Я й сам до того прийшов своїм розумінням.
Коли бачив, що равлики білішають.
Рослини тримаються нормально поки що. Зараз рано робити висновки, бо
рослини ще не відновились від пересадки та не прийшли у повну норму, або не прийдуть, бо проблеми з водою.

Мабуть стану пробувати 50% водопроводу додавати у підміну. Тобто зроблю 6 літрів підміни, з котрих 3 літри водопроводу і буду спостерігати. Хоча боюсь таких дій.
Або подумаю та почитаю за ремінералізацію. Цей варіант легший має бути.
Дякую за те, що ділитесь досвідом та думками. Я лише впевнююсь, що у вірному напрямку мислю.

Востаннє редагував OzzyZig: 31.01.2019 о 01:03..
OzzyZig поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:04.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts