|
31.01.2019, 00:43
|
|
|
Запорожский клуб аквариумистов
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 144
сказав Дякую: 101
сказали Дякую 97 раз(и) в 50 повідомленні
|
Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Сподіваюсь що це не сприйматиметься як реклама, проте хочу поділитися своїм досвідом, оскільки також використовую цю розливну воду для свого акваріума (майже як у вас, тільки «старіша» модель на 30 л). Ця вода, як на мене, є надто м’якою, тому здійснюю її ремінералізацію препаратом «Птеро Аква GH+». Зараз щотижня підмінюю 5 л води, додаючи цього препарату 1,1-1,2 мл. Креветки «кристали» нормально себе почувають, а от равлики (зокрема, теодоксуси – білішають і руйнується «панцир»), виживають не всі (отже, навіть такий склад води є досить м’яким щодо загальної жорсткості).
Знову ж таки, моя особиста думка, що загибель ваших креветок пов’язана з украй м’якою водою. Можна «Кіссон» мішати 50/50 з водопровідною, втім параметри нашої водопровідної вкрай нестабільні. А для креветок важлива стабільність. На чистому «Кіссоні» почнуться проблеми з галактиками також (з усіма гідробіонтами – «осмотичний шок») та й з рослинами можливо також. Я не гуру, й навіть не професіонал, однак подумайте щодо цього. Якщо я помиляюся, будь ласка, дайте знати, в чому саме.
|
|
|
|
cказали "Дякую" linenko_a за цей допис:
|
|
31.01.2019, 00:50
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Запоріжжя, Хортицький
Дописи: 561
сказав Дякую: 147
сказали Дякую 250 раз(и) в 137 повідомленні
|
Відповідь: Re: Акваріум OzzyZig (Aquael Shrimp Set Smart 2 30l) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від linenko_a
Сподіваюсь що це не сприйматиметься як реклама, проте хочу поділитися своїм досвідом, оскільки також використовую цю розливну воду для свого акваріума (майже як у вас, тільки «старіша» модель на 30 л). Ця вода, як на мене, є надто м’якою, тому здійснюю її ремінералізацію препаратом «Птеро Аква GH+». Зараз щотижня підмінюю 5 л води, додаючи цього препарату 1,1-1,2 мл. Креветки «кристали» нормально себе почувають, а от равлики (зокрема, теодоксуси – білішають і руйнується «панцир»), виживають не всі (отже, навіть такий склад води є досить м’яким щодо загальної жорсткості).
Знову ж таки, моя особиста думка, що загибель ваших креветок пов’язана з украй м’якою водою. Можна «Кіссон» мішати 50/50 з водопровідною, втім параметри нашої водопровідної вкрай нестабільні. А для креветок важлива стабільність. На чистому «Кіссоні» почнуться проблеми з галактиками також (з усіма гідробіонтами – «осмотичний шок») та й з рослинами можливо також. Я не гуру, й навіть не професіонал, однак подумайте щодо цього. Якщо я помиляюся, будь ласка, дайте знати, в чому саме.
|
Думки у вас правильні. Я й сам до того прийшов своїм розумінням.
Коли бачив, що равлики білішають.
Рослини тримаються нормально поки що. Зараз рано робити висновки, бо
рослини ще не відновились від пересадки та не прийшли у повну норму, або не прийдуть, бо проблеми з водою.
Мабуть стану пробувати 50% водопроводу додавати у підміну. Тобто зроблю 6 літрів підміни, з котрих 3 літри водопроводу і буду спостерігати. Хоча боюсь таких дій.
Або подумаю та почитаю за ремінералізацію. Цей варіант легший має бути.
Дякую за те, що ділитесь досвідом та думками. Я лише впевнююсь, що у вірному напрямку мислю. 
Востаннє редагував OzzyZig: 31.01.2019 о 01:03..
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:04.
|