Цитата:
Допис від Трионикс
|
Це дуже цікаве джерело, і я згадала, що таку коцепцію відкритого акваріуму я десь бачила і в менш старих джерелах.
Проте заради справедливості мушу зазначити, що мало того, що мову і, відповідно, термінологію більш ніж сторічної давності не можна вважати актуальними. І естетичний підхід і мода змінилися, як і засоби та матеріали для втілення ідей.
Дак і сама т.зв. "індустрія домашніх улюбленців" (pet industry) еволюціонувала до невпізнання. І, відповідно, якісно іншого рівня розгалуження теоретичних понять. Маленька ілюстрація: сто років тому "перс" і "британець" були однією породою котів, а "ангора" з сусіднього "демо-місця" котячої виставки могла бути відібраною з того самого з ними виводку!

Можливо, в тій антикварній книзі і трапляється слово "палюдаріум" -та або в процесі пошуку його правопис не вгадала, або в мене на клавіатурі і букв таких немає...

А в пошуковику Гугль до слова палюдаріум - даються, в тому числі, фото "просто акваріумів" з верхівками рослин, що з них стирчать. І якщо так хтось його називає- значить, в якомусь сенсі так воно і є.