На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 05.08.2019, 17:53   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Kiev
Дописи: 26
сказав Дякую: 15
сказали Дякую 3 раз(и) в 3 повідомленні
Re: Перезапуск аквариума на 112 л ===www.aquaforum.ua===

Виникло нове питання може хто підскаже з власного досвіду?
Порадили зробити підложку під грунт , буду брати 3літри так як рослин буде не так багато , але питання викликає стосовно рослин мені написали що для монте карло базальт не дуже підійде цієї фракції що в мене 2-4мм порадили Глоссостигму, а що буде леге в догляді та стрижці ?

Vixel поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 06.08.2019, 21:45   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Киев Новобеличи
Дописи: 312
сказав Дякую: 25
сказали Дякую 71 раз(и) в 51 повідомленні
Re: Перезапуск аквариума на 112 л ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Vixel Переглянути допис
Порадили зробити підложку під грунт...
Если будете брать подложку, то учтите, что Вы смещаете этим баланс и чтобы его выровнять Вам понадобится увеличить и количество света, а также скорее всего добавить СО2. Итого, получится разогнанный травник. Надо оно Вам или нет - решать только Вам.
Мое ИМХО, разгонять травник стоит если желаемое растение без этого не хочет расти. В противном случае получите просто больше ухода за аквариумом. Еще травник разгоняют чтобы увеличить производительность - больше выращивать травы, но мне кажется, что это все таки не Ваш случай. Если аквариум чисто для красоты, то чем он будет медленнее, тем меньше ухода он будет требовать соответственно. Ленивый аквариум - это обязательно медленный аквариум.

Muholov поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 06.08.2019, 22:33   #3
Бан за нарушения

Звідки Ви: Львів
Дописи: 472
сказав Дякую: 71
сказали Дякую 329 раз(и) в 197 повідомленні
Відповідь: Re: Перезапуск аквариума на 112 л ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Muholov Переглянути допис
Если будете брать подложку, то учтите, что Вы смещаете этим баланс и чтобы его выровнять Вам понадобится увеличить и количество света, а также скорее всего добавить СО2.
Завжди вважав і буду вважати, що поживна підкладка під грунт забезпечує нормальний ріст рослин відразу і не потрібно чекати, доки пустий грунт накопичить органіку. Куди баланс зміщується ? Яким боком тут СО2 і світло ?

Частіші і об'ємніші підміни на початку, якщо підкладка на старті фонитиме, ото й усе.

P.S. Діана Вальстадт взагалі використовувала землю в якості підкладки у акваріумі

bobus поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.08.2019, 09:46   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Киев Новобеличи
Дописи: 312
сказав Дякую: 25
сказали Дякую 71 раз(и) в 51 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Перезапуск аквариума на 112 л ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від bobus Переглянути допис
Завжди вважав і буду вважати, що поживна підкладка під грунт забезпечує нормальний ріст рослин відразу і не потрібно чекати, доки пустий грунт накопичить органіку. Куди баланс зміщується ? Яким боком тут СО2 і світло ?

Частіші і об'ємніші підміни на початку, якщо підкладка на старті фонитиме, ото й усе.

P.S. Діана Вальстадт взагалі використовувала землю в якості підкладки у акваріумі

С подложкой куда проще промахнуться. Заиливается грунт в нужном объеме. Можно вместо подложки использовать глинянные шарики или таблетки, которые действуют локально и не фонят. Про подложки, которые совсем не фонят, я не слышал. Подмены воды - это и есть уход за аквариумом. Да, если часто менять воду, то свет можно не добавлять - этим можно выровнять баланс тоже.

Muholov поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:42.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts