Подскажите в 450л(+самп 200) размеры 120*65*60(высота) стая демонов(Satanoperca daemon) или стая Красноголовых будет нормально себя чуствовать?
Хочется перейти с цихлид африки на рыб побольше размером и иметь возможность совместить с другой мирной рыбой: панаки, другие сомы и возможно скалярии.
UPD: вопрос снимается. Про демонов нашел, что довольно нежные и поэтому сложны в содержании(жаль, по виду классные). А про красноголовых уже отвечали в другой теме
Просьба оценить Геофагусов Суринамских. Покупал в декабре в размере 7-8 см.
Сейчас около 12-13.
До них 2 годы были Топажосы, так они мне запомнились более активными (как барбусы что-ли), Суринамцы (если это все таки они), более спокойные...
Кто- то содержит сейчас таких?
отримав кілька днів тому геофагусів у розмірі 4-5 см. отримав рибу поїздом ввечері, привіз додому, адаптував і випустив у окремий акваріум, світло вже не вмикав. наступного дня погодував артемією після обіду. корм брали ще не дуже жваво. наступного ранку почав детально оглядати риб, оскільки вони вже трохи адаптувались і підпливали до передньої стінки, побачив у однієї особини запальний процес навколо анального отвору, почервоніння і сильне здуття. Продавець відмовляється повертати кошти, бо "це вже трапилось у моєму акваріумі".
А тепер нарешті питання:
1. тут десь є моя провина? ну крім того, що не оглянув ретельно рибу одразу по прибутті. я не вірю, що таке запалення вилазить за добу
2. неякісний корм чи все ж можуть бути гельмінти? не знаю, чи рибу ізольовувати від всіх інших
Вы интересовались у продавца какие условия содержания(параметры воды) и чем он рыбу кормил?
інформацію отримав в телефонному режимі, на жаль, вже після придбання: "вони все їдять, заморозку мотиль, дафнію, іноді живий трубочник, сухарі від Coppens.." за воду не знаю, але тут і без неї зрозуміло