|
26.01.2020, 12:04
|
|
Бан за нарушения
Звідки Ви: Львів
Дописи: 472
сказав Дякую: 71
сказали Дякую 329 раз(и) в 197 повідомленні
|
Відповідь: Re: Стоит ли менять лампы Т8 на Т5 ? Прошу совета. ===www.aquaforum.ua===
Оффтоп
Цитата:
Допис від M.I.R.A.G.E
производители рекомендуют менять лампы каждые пол года
|
Повна нісенітниця ! Будь-ласка дайте посилання на такі рекомендації виробників.
З мого досвіду: під бюджетними 840/865 лампи через три роки експлуатації в акваріумі ( 9 год\добу ) освітленість падає на 15-20%. Для ваших рослин то взагалі не суттєво.
Якщо вас переконали, що проблеми із-за світла - міняйте. На дешеві 865. Якщо вони вам виглядають надто холодними, то 2шт 865 і 2 шт 840.
Вважаю, що проблема не в освітленості. ІМХО.
|
|
|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую bobus за це повідомлення:
|
|
26.01.2020, 13:11
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев Академгородок
Дописи: 295
сказав Дякую: 36
сказали Дякую 26 раз(и) в 22 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Стоит ли менять лампы Т8 на Т5 ? Прошу совета. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
Оффтоп
Повна нісенітниця ! Будь-ласка дайте посилання на такі рекомендації виробників.
З мого досвіду: під бюджетними 840/865 лампи через три роки експлуатації в акваріумі ( 9 год\добу ) освітленість падає на 15-20%. Для ваших рослин то взагалі не суттєво.
Якщо вас переконали, що проблеми із-за світла - міняйте. На дешеві 865. Якщо вони вам виглядають надто холодними, то 2шт 865 і 2 шт 840.
|
Спасибо. А на счет 880 лампы не подскажете? Говорят, что хорошая. Может ее тоже поставить как четвертую ? Тогда будет 840-865-Гролюкс - 880. Нормально будет ? Гролюкс хорошо подсвечиват красным рыб и растения.
|
|
|
26.01.2020, 22:43
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Кропивницький
Дописи: 268
сказав Дякую: 211
сказали Дякую 111 раз(и) в 81 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Стоит ли менять лампы Т8 на Т5 ? Прошу совета. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від bobus
|
Теж так вважаю. Але багато прихільників "правильних ламп" які кажуть інакше. Нехватка калію, підміни(?) раз в дві неділі і не відомо скільки. Аква з вигляду менше ніж вказано. І морда там на фото сидить не мала. Параметри води не відомі. Передчуваю - нові лампи дадудть пишні зарості водоростей. А рослини так і будуть чахнути.
По лампам тем - вже вагон. Хто як хоче так і ставе, і в умілих руках - все в порядку.
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:01.
|