Цитата:
Допис від bobus
|
З ліліпайпом можна досягти такого фокусу, але накйраще це працює на невеликому інтервалі глибин її зарнурення, тобто при випаровуванні води вона стає ближче до поверхні і вже може функціонувати як аератор

, спонукаючи підвищувати подачу СО2. Але найгірший момент в тому, що навіть японські присоски рідко, але все ж відклеюються від скла і тоді скляна ліліпайп має шанс зісковзнути і вдаритись об ребро акваріума, що загрожує невеликим потопом)) Тому краще відразу опустити її так, щоб вона доторкалась перегибом до ребра акваріуму. (я ще й кусочок силіконового шлангу підклав в місці дотику))
ПС: на рахунок проточного дифузора теж тішив надії, що економічний і зручний, але чи то руки кривуваті, что просто не пощастило з дифузором, та на практиці все виявилось інакше. Бульбашки повністю не розчиняються і швидко досягають поверхні води, де вивітрюються - газу потрібно було подавати більше. Та й чистити не зовсім зручно - потрібно знімати весь шланг з фільтру, або ставити краники з двох сторін по типу ехаймовських, щоб знімати лише дифузор. Хоча... я й зі скімером таким, як у Вас не подружився))) можливо і з дифузором лише моя проблема)