Re: Правильне годування мбуни. На усіх етапах. То всетаки яке? ===www.aquaforum.ua===
Якщо можно поясніть мету запитання: ви плануєте розводити мбуну в значних обсягах або "нехай виживе найсильніший". Я особисто годую свою зграю один раз на день (ввечері). Один день на тиждень не годую взагалі. 4 годування провожу пластівцями на рослинній основі (корм Coppens, Tetra). Якщо купувати на форумі то не так і дорого. Решту часу (2 дні) годую заморозкою (артемія, гамарус + мідія або мелений молюск або той же мотиль). В акваріумі постійно відбувається нерест, правда виживають і виростають одиниці (від 1 до 4 рибок).
Щоправда, в мене в аквасі "проводиться постійний експеримент" з якими рослинами буде жити моя мбуна. Ануби обідають одразу, не чіпають ехінодоруси та крипти, лише сильно їх обривають. Не чіпають також папороті.
Якщо залишити акву на тиждень без догляду, рослини обгризають дуже серйозно.
Що стосується малька і підростків, то вони завжди знаходять чим підживитися за дорослими. Доречі, я замочую заморозку в теплій воді, промиваю і лише тоді кормлю. Так корм дістається майже всім поколінням, а не домінуючим спицями.