|
02.07.2020, 11:08
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Львів
Дописи: 39
сказав Дякую: 207
сказали Дякую 22 раз(и) в 10 повідомленні
|
Re: Відповідь: Перша спроба травника, 200л ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від mir_
Диффузор не очень эффективен а компрессорный распылитель так вообще не о чем. посмотрите в сторону веточек рябины, эффект растворения должен стать лучше, сильного падения РН при КН7 боятся не стоит (дропчекер не самая точная штука, смотрите по поведению рыб и креветок).
Фосфат стоит поднять и тестить для получения понимания потребления.
Растений у вас масса приличная, питания и Со2 им надо много.
|
Ну візуально мені здається, що і від диффузора, і від розпилювача ніби не особо різні пузирьки, але дуже дрібні. Рябину зараз спробую поставити, як раз валяється сушена гілка. Але шось я маю спогад, ніби та бражка погано "пробивала" гілку..
Добрив я лию мало (ермолева): калій після підміни і щодня макро (2,6мл), і мікро 1,3мл.
Хоча по калькулятору ермолева, мені треба по 7мл макро і мікро щодня. Мені радили на початках так мало лити, а як і коли потім піднімати дозу я не знаю.. Рослини собі ростуть нормально, тому вагаюсь чи давати більше макро/мікро, чи і так норм...
(крім фосфатів)
Фосфати теж щодня вносити і поступопо піднімати? А після підміни як? Зразу лити стільки, щоб вернути в норму?
З першого дня і по сьогодні фосфати зазвичай на нулі, або біля того..
Мені казали що "можливо фосфати випадають в осад, бо при pH більше 7, фосфати потроху звязуються кальцієм."
І ще думаю чи є сенс додавати сайдекс..
Востаннє редагував Хелена: 02.07.2020 о 11:13..
|
|
|
02.07.2020, 11:44
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Украина
Дописи: 257
сказав Дякую: 122
сказали Дякую 146 раз(и) в 106 повідомленні
|
Re: Відповідь: Перша спроба травника, 200л ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Хелена
З першого дня і по сьогодні фосфати зазвичай на нулі, або біля того..
Мені казали що "можливо фосфати випадають в осад, бо при pH більше 7, фосфати потроху звязуються кальцієм."
І ще думаю чи є сенс додавати сайдекс..
|
Фосфаты на нуле это не есть гуд, поднимайте .... Я бы поднимал до 1, но чтоб не накосячить , поднимите на 0.5, посмотрите все ли нормально, если еще не хватает поднимайте еще...
У Вас перекос нитрат/фосфат, лить сайдекс не устранив этот косяк смысла нет.....
Брага вряд ли продует ветку, как можно сделать я писал выше.. У Вас растений прилично, СО2 нужно МНОГО, так что думайте......
|
|
|
cказали "Дякую" KAPACb за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:58.
|