На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 04.11.2020, 09:32   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Маріуполь
Дописи: 109
сказав Дякую: 481
сказали Дякую 73 раз(и) в 61 повідомленні
Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Aleron, доброго дня! Я давно не був у Харкові, але, коли їздив часто по країні, то харківський ринок був для мене на першому місті. Набагато кращій ніж київський.

Сергій Мір поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Сергій Мір за цей допис:
Aleron (05.11.2020)
Старий 06.11.2020, 20:27   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Сергій Мір Переглянути допис
Aleron, доброго дня! Я давно не був у Харкові, але, коли їздив часто по країні, то харківський ринок був для мене на першому місті. Набагато кращій ніж київський.
для мене Харків задалеко...
а від київського такого й справді не чекав.
зараз іще борюся з однією проблемою, привезеною з Куренівки. Про неї детально розпишу, коли розберусь

Цитата:
Допис від РомаУж Переглянути допис
Плотва,на мою думку...
дякую. передивився ще раз свої фото і купу з інтернету, і повністю з Вами згоден це плотва

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (07.11.2020), Сергій Мір (08.11.2020)
Старий 13.11.2020, 01:20   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Ф*КІН’ ШІТ…
Коли неймовірна удача стала найбільшою катастрофою.
але спочатку:
Оффтоп

Цитата:
Допис від Aleron Переглянути допис
зараз іще борюся з однією проблемою, привезеною з Куренівки. Про неї детально розпишу, коли розберусь
Боротьба закінчилась моєю повною поразкою.
Апістограм я не знайшов. Але купив аж 11 мальків в’юна!!!
На зараз живим залишився лиш один. Уявляєте, в мене за півтора тижні померли 10 в’юнів?! За все моє акваріумістське життя такого ще не було. Рік тому я «кіпішував» через смерть двох колючок. Проблему ту вивчив і зробив необхідні висновки, в цьому сезоні в мене прекрасно почуваються 14 колючок (і це 100% результат!).
Але щоб в’юни і така катастрофа…
Тепер усе по порядку.
Продавав їх дядько у 15 л відрі від будматеріалів, води було близько половини об’єму, а в’юнів, як казав класик, дох*я. Вони лежали на дні, сплутавшись у малорухомий клубок. Моїх той дядько відсипав у 900 мл пляшку від йогурту (моя власна, ідеально чиста, перевозила літом колючок) і налив води до половини, сказавши, шо більше не дасть, і, взагалі, йому на них пох*.
У найближчому магазині купив пляшку негазованої бонакви (в неї найнейтральніший хімічний склад, майже дистилят) і потроху підмінював нею болото, в якому була риба.
Додому доїхали живими всі. Розділив їх на 3 групи, які у відрах переночували на холодному балконі, плавно звикаючи до підвищення температури. Воду потроху додавав теж різного хімічного складу з різних акваріумів.
Наступного дня почав випускати мальків у їх постійні акваріуми: два на стелажах із t~22⁰C і балконний із t~16⁰C. Рівень рН у них був від 7.3 до 8.1, солей у всіх мало (у такій воді добре прижились навіть річкові йоржі). Серйозна проблема була ще в тому, що я не міг нічого заміряти з води, в якій в’юни виживали в продавця.
І ввечері почалося пекло.
Спочатку всі в’юни позалягали на дно, а далі почали по одному спливати на поверхню, де засинали вигнувшись у формі підкови, спрямованої донизу: лежали на боці, середина тіла біля поверхні, а хвіст і голова внизу. При цьому не було жодних симптомів ні рН шоку, ні температурного шоку, зябра, очі, шкіра, плавці виглядали природньо.
Жодні танці з бубном навколо приречених не дали позитивного результату, риби по кілька штук щодня відпливали до свого раю. Зараз залишився лиш один, причому в акваріумі з найекстремальнішими умовами (перенаселений, із агресивними йоржами і надміру цікавими гірчаками, найтепліший, і з найвищим рН).
Якихось закономірностей чи залежностей від умов я не виявив.
Зараз думаю, що могло бути більше шансів, якби я краще підготувався з тарою і водою, і якби продавець хоч трохи пішов на контакт і розповів про місце їх вилову і подальші умови утримання в нього. Але він не захотів.
Прошу вибачення за багато російських слів, але без них описати весь цей пиз*ець просто нереально

І маю прохання до киян, хто буває на Куренівці і має добре серце. В’юни там є, і я їх у вас куплю, і матеріально винагороджу. Тільки відправте мені хоча б кілька рибок Навесні планую в родичів у селі вирити невеличку копанку і хочу там спробувати розвести цих цікавих і корисних рибок. А якщо вдасться віднерестити їх в акваріумі до переїзду – буде взагалі космос

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (14.11.2020), Opsis (13.11.2020), Plankton (16.01.2021), Tiratore.d (14.11.2020), VitM (13.11.2020), Диктатор (01.12.2020), Сергій Мір (13.11.2020)
Старий 13.11.2020, 18:25   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Маріуполь
Дописи: 109
сказав Дякую: 481
сказали Дякую 73 раз(и) в 61 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Aleron, оце історія... Кияни, допоможить!

Сергій Мір поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Сергій Мір за цей допис:
Aleron (13.11.2020)

Share/Bookmark

Відповідь

Мітки
biotope, huralnya, біотоп, Гуральня, озеро

Тут присутні: 4 (учасників - 0 , гостей - 4)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 15:04.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts