Ф*КІН’ ШІТ…
Коли неймовірна удача стала найбільшою катастрофою.
але спочатку:
Оффтоп
Цитата:
Допис від Mykhaylo
Ну судячи з фото погода була ще та і, сподіваюсь, Ви там були не раніше 11ї години? Київський ринок дуже метеочутливий оскільки він, на відміну від Харкова, працює переважно на роздріб, а не на гуртові продажі і тому коли така погода і покупців не буде - немає і продавців.
|
Так, погода реально була дощова, а я на Куренівці пробув із 9 до 12, вивчив напам’ять усю територію ринку і поспілкувався з кількома привітними продавцями.
Така метеозалежність столичних акваріумістів для мене – шок. Уявіть собі людину з іншої області, яка тратить добу і 700-1000 грн грошей тільки щоб дізнатися, що місцеві не вийшли через дощ.
У мене на це просто закінчились слова…
Цитата:
Допис від Aleron
зараз іще борюся з однією проблемою, привезеною з Куренівки. Про неї детально розпишу, коли розберусь
|
Боротьба закінчилась моєю повною поразкою.
Апістограм я не знайшов. Але купив аж 11 мальків в’юна!!!
На зараз живим залишився лиш один. Уявляєте, в мене за півтора тижні померли 10 в’юнів?! За все моє акваріумістське життя такого ще не було. Рік тому я «кіпішував» через смерть двох колючок. Проблему ту вивчив і зробив необхідні висновки, в цьому сезоні в мене прекрасно почуваються 14 колючок (і це 100% результат!).
Але щоб в’юни і така катастрофа…
Тепер усе по порядку.
Продавав їх дядько у 15 л відрі від будматеріалів, води було близько половини об’єму, а в’юнів, як казав класик, дох*я. Вони лежали на дні, сплутавшись у малорухомий клубок. Моїх той дядько відсипав у 900 мл пляшку від йогурту (моя власна, ідеально чиста, перевозила літом колючок) і налив води до половини, сказавши, шо більше не дасть, і, взагалі, йому на них пох*.
У найближчому магазині купив пляшку негазованої бонакви (в неї найнейтральніший хімічний склад, майже дистилят) і потроху підмінював нею болото, в якому була риба.
Додому доїхали живими всі. Розділив їх на 3 групи, які у відрах переночували на холодному балконі, плавно звикаючи до підвищення температури. Воду потроху додавав теж різного хімічного складу з різних акваріумів.
Наступного дня почав випускати мальків у їх постійні акваріуми: два на стелажах із t~22⁰C і балконний із t~16⁰C. Рівень рН у них був від 7.3 до 8.1, солей у всіх мало (у такій воді добре прижились навіть річкові йоржі). Серйозна проблема була ще в тому, що я не міг нічого заміряти з води, в якій в’юни виживали в продавця.
І ввечері почалося пекло.
Спочатку всі в’юни позалягали на дно, а далі почали по одному спливати на поверхню, де засинали вигнувшись у формі підкови, спрямованої донизу: лежали на боці, середина тіла біля поверхні, а хвіст і голова внизу. При цьому не було жодних симптомів ні рН шоку, ні температурного шоку, зябра, очі, шкіра, плавці виглядали природньо.
Жодні танці з бубном навколо приречених не дали позитивного результату, риби по кілька штук щодня відпливали до свого раю. Зараз залишився лиш один, причому в акваріумі з найекстремальнішими умовами (перенаселений, із агресивними йоржами і надміру цікавими гірчаками, найтепліший, і з найвищим рН).
Якихось закономірностей чи залежностей від умов я не виявив.
Зараз думаю, що могло бути більше шансів, якби я краще підготувався з тарою і водою, і якби продавець хоч трохи пішов на контакт і розповів про місце їх вилову і подальші умови утримання в нього. Але він не захотів.
Прошу вибачення за багато російських слів, але без них описати весь цей пиз*ець просто нереально
І маю прохання до киян, хто буває на Куренівці і має добре серце. В’юни там є, і я їх у вас куплю, і матеріально винагороджу. Тільки відправте мені хоча б кілька рибок

Навесні планую в родичів у селі вирити невеличку копанку і хочу там спробувати розвести цих цікавих і корисних рибок. А якщо вдасться віднерестити їх в акваріумі до переїзду – буде взагалі космос