|
21.02.2021, 12:24
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Маріуполь
Дописи: 109
сказав Дякую: 481
сказали Дякую 73 раз(и) в 61 повідомленні
|
Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
Риба схожа на колючку південну. Красивий біотоп!
|
|
|
|
cказали "Дякую" Сергій Мір за цей допис:
|
|
11.03.2021, 17:25
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 518
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.799 раз(и) в 378 повідомленні
|
Відповідь: Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Сергій Мір
Риба схожа на колючку південну. Красивий біотоп!
|
Сергію, рибка ця на відео - точна копія моїх дев'ятиголкових, різниці між ними не бачу взагалі. Детальних описів, щоб їх розрізнити, в мережі не знайшов. Єдине, чим відрізняються види, - це ареал їх поширення.
При цьому зустрічав інфу, що звичайних три- і дев'ятиголкових також можна утримувати в слабосолоній воді (brackish water).
Не думав, що з визначенням виду таких простих рибок можна заплутатись...
Біотопи на сьогодні почуваються добре.
у великому 2 тижні тому піймав бактеріалку - після підміни різко помутніла вода. Стабілізувати систему вдалося лише кілька днів тому.
в малому експериментальному розрослись рдесники і квітнуть нитчасті водорості.
Перший факт мене надзвичайно радує, другий - ну, таке життя...
на фото тижневий пагін рдесника і гілочка вербозілля, яке минулого тижня нарешті адаптувалося до підводних умов і почало рости
паралельно з акваріумами вже скоро місяць, як зробив отаку цяцьку (вербозілля, до речі, звідси)

|
|
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
11.03.2021, 18:54
|
|
|
Живу я тут
|
Re: Відповідь: Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
Aleron, просто краса!! Хотів у Вас спитати: Ви ж тримаєте і місцевий біотоп і тропічні акваріуми? Як уникаєте переносу мікрофауни наших водойм в тропічні акваріуми вдома?
|
|
|
|
|
|
16.03.2021, 15:53
|
|
|
Живу я тут
|
Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
Сергій Мір, дякую
У мене на сьогодні є 2 місцеві акви, чорноводні біотопи з дикою бразильською рибою і цихлідник із наннакарами.
Проблему переносу мікрофлори і мікрофауни в своєму конкретному випадку вирішую просто: в мене 2 комплекти для обслуговування акваріумів, які навіть зберігаю окремо. Обслуговування провожу в різні дні, після маніпуляцій ретельно мию обладнання і руки.
Якщо ж брати ширше за мої акваріуми, то вирішення піднятої Вами проблеми знаходиться вже лиш у філософській площині.
Все вже було перенесено і перемішано ще впродовж буму вивчення нових видів колоністами у 18-19 віках.
Валіснерія, амурські чебачки, елодея, золоті рибки, фікуси, катлеї, сонячний окунь, тиландсії, канальні соми. Сотні, тисячі видів...
Мікрофлора і мікрофауна різних регіонів цього багатостраждального світу були старанно перемішані і заміксовані ще за століття до нашого з Вами народження.
Мої ігри в бубна мають лише одну мету: максимально вберегти своїх утриманців від можливих хвороб.
Вода з акваріуму з апістограмами Барселуша зливається в ту ж каналізацію, що й із місцевого біотопу. І так само чините всі ви. Так само чинять акваріумісти і в Німеччині, і в Бразилїі...
Точку неповернення пройдено ще в другій половині 19 століття Золотніцкім і тисячами його тодішніх колег.
Мікроорганізми, які ми заселяємо разом із імпортованою рибою, вже давно стали космополітами. І все, що ми можемо, - це діяти, як я, для власного самозаспокоєння.
Чи маєте іншу думку?
|
|
cказали "Дякую" Aleron за цей допис:
|
|
20.03.2021, 15:05
|
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Aleron
Сергій Мір, Чи маєте іншу думку?
|
Та ні, чого ж, повністю згоден з Вами, все так і є.
|
|
|
|
|
|
20.03.2021, 15:11
|
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Aleron
Сергій Мір, Проблему переносу мікрофлори і мікрофауни в своєму конкретному випадку вирішую просто: в мене 2 комплекти для обслуговування акваріумів, які навіть зберігаю окремо. Обслуговування провожу в різні дні, після маніпуляцій ретельно мию обладнання і руки.
|
Оця необхідність мати різні комплекти для акваріумів та дотримання карантинних мір і робить для мене утримання біотопу дещо напрягаючім)
|
|
|
27.03.2021, 01:35
|
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===
Сергій Мір, ваші альтуми з карасями вже зараз мають стільки спільного "мікро", що можете не переживати.
неможливо на 100% уберегти акваріум і місцеві водойми від взаємообміну мікроорганізмами. Навіть якщо Ви заливаєте в акву магазинний дистилят і ретельно дезінфікуєте руки і приладдя перед маніпуляціями в акві.
можете сміливо заводити і місцевий біотоп. з вашою акуратністю і відповідальністю, я впевнений, усе буде добре.
місцевими акліматизованими і чистими рибками і рослинами при потребі можу поділитись.
|
|
cказали "Дякую" Aleron за цей допис:
|
|
 |
|
Тут присутні: 2 (учасників - 0 , гостей - 2)
|
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:11.
|