Цитата:
Допис від Трионикс
З таким світлом і подачею со2 акваріум не може бути повільним травником. Повільний травник - це акваріум без со2, добрив і з помірним світлом, для криптокорин, ехінодорусів, папоротті та валіснерії). У мене такий самий за розмірами акваріум, світло на максимальній потужності приблизно співпадає з вашими 75%. Я вважаю, що в мене розігнаний травник).
|
Ну я вважаю його повільним тільки через відсутність дліностебельки.
В основному у мене більше 10 видів кринтокорин, біля 5 видів анубіасів, біля 5 видів буцифаландр, кілька видів папороті, ехінодорус амазонка, німфея червона і людвігія червона, валіснерія гігантська, пинантифіда, ричія і можливо ще якась "біда" що або забув її назвати або назви не знаю.
Все окрім людвігіі росте відносно повільно і не потребує інтенсивноіі подачі добрив.
СО2 подаю для пониження Ph з 7 до 6.7-6.8 щоб без хіміі обійтися.
А питання буіло більше про те, яке краще світло чи залишити як є на 75% чи збільшити інтенсивність під завершення періоду, але зменшивши на початку періоду.
Можливо доцільно збільшити до 100 але зменшиьи час з 3 годин до 4 чи навпаки зменшити інтегсивність але збільшити довжину дня.
Це питання виникло у звязку з тим, що на цьому графіку все ж такж зявляється ксенокс на склі та рослинах.