На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.12.2020, 19:29  
110 литров опыта

Живу я тут

Звідки Ви: Жемчужина у моря
Дописи: 513

сказав Дякую: 151
сказали Дякую 69 раз(и) в 49 повідомленні
НаЧнеМ со 110 НаЧнеМ со 110 поза форумом 24.12.2020, 19:29
Рейтинг: (1 голосов - 5,00 средняя оценка)

Честное слово - не хотел создавать подобную тему, думал вычитаю, создам пару точечных тем с вопросами и все будет ок, но создать функционирующую замкнутую систему оказалось не так просто.

Поэтому да бы не засорять форум кучей тем, ПРОШУ помочь/подсказать по ряду вопросов.

Оборудование и декорСкрытый текст

РастючкаСкрытый текст

ЖивностьСкрытый текст

Запуск – от идеи до облома.Скрытый текст

Ну а теперь о наболевшем…Скрытый текст

ПЕРВЫЕ ФОТОСкрытый текст

Показания воды + УДО (химия) до СО2Скрытый текст

Показания воды + УДО (химия) ПОСЛЕ СО2Скрытый текст

ЗаметкиСкрытый текст

Востаннє редагував НаЧнеМ со 110: 16.08.2021 о 21:59..
Переглядів: 139349
Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" НаЧнеМ со 110 за цей допис:
Старий 25.08.2022, 15:33   #841
Бан за нарушения

Звідки Ви: Düsseldorf
Дописи: 52
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 14 раз(и) в 9 повідомленні
Re: 110 литров нервов ===www.aquaforum.ua===

У меня были неретины, сейчас осталась одна. Как то не впечатлили. "Дорожки" на стекле оставляют конечно, но чистоты небыло. Ксен они уж точно не счищают с декораций.

Sadam поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 25.08.2022, 16:38   #842
Живу я тут

Звідки Ви: Україна
Дописи: 458
сказав Дякую: 169
сказали Дякую 252 раз(и) в 179 повідомленні

Важлива їх кількість, якщо на 100 літрів тримати 2 штуки, тоді так особливого ефекту від них не буде. Основне те що вони не такі чутливі до СО2 і не дохнуть як тедіки.

Shiroko поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 25.08.2022, 17:06   #843
Живу я тут

Цитата:
Допис від Shiroko Переглянути допис
Ну в мене вода теж досить жорстка, понижайок не використовую, заправка СО2 балона коштує копійки. 50грн/1 кг. Тому хай дує, а от по тедіках подивитись, якщо почнуть дохнути- ну тоді або СО2 прибрати або неритин завести. Дорожче але теж справляються з нальотом.
Цікаво. І як тоді з жорсткою водою виходить дійти до прийнятного рН ?
Я навіть коли дув цілодобово, то все одно нижче 7 збити рН не міг...

НаЧнеМ со 110 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 25.08.2022, 17:10   #844
Живу я тут

Цитата:
Важлива їх кількість, якщо на 100 літрів тримати 2 штуки, тоді так особливого ефекту від них не буде. Основне те що вони не такі чутливі до СО2 і не дохнуть як тедіки.
Згоден з тим, що вони витриваліші, в мене досить 1 повзає. А ось їх ефективність на фоні тедиків просто жалюгідна. А співставляючи вартість, то взагалі стає смішно.

Старий 26.08.2022, 08:41   #845
Живу я тут

Взагалі Рн не заморочуюсь, підібрав прості рослини, світло, нормальний грунт, вчасні підміни, Со2 по таймеру і все ок.
Раз вже вас так це турбує, то осмос- повністю контрольовані параметри, там дивись і нитка піде.

Старий 26.08.2022, 17:34   #846
Живу я тут

Цитата:
Взагалі Рн не заморочуюсь, підібрав прості рослини, світло, нормальний грунт, вчасні підміни, Со2 по таймеру і все ок.
Раз вже вас так це турбує, то осмос- повністю контрольовані параметри, там дивись і нитка піде.
Ось і я так хочу, але без дивись і нитка
Вже їде з Києва балон з СО2, бо задовбався я з цінами на лимонку, буде в мене тепер стабільний газік.Все інше є, залишилось тільки дзен зловити.
Насправді все повино бути легко, бо анубіаси з крінумом взагалі нічого не потребують окрім СО2 та декількох пілюлєк Єрмолаєва. Питання в почвокровках. Як у Вас справи з такою травкою?

Старий 29.08.2022, 17:07   #847
Живу я тут

Я відмовився від почвокровки, замість неї зробив "пляж" з білого кварцу. Почвокровка хоче багато світла, анубіаси при такому світлі покриваються ксеном, дивиться не дуже. Пробував марсілію, ліліопсіс - все одно ці рослини вимагають більше світла ніж потрібно анубіасам, криптам, папороті.
Я б радив вам поки не купляти почвокровки, грунт все одно пустий, приживатися вона буде погано. Зробіть менше світла, і подивимось чи появиться знов нитка.

Старий 29.08.2022, 21:37   #848
Живу я тут

Цитата:
Я відмовився від почвокровки, замість неї зробив "пляж" з білого кварцу. Почвокровка хоче багато світла, анубіаси при такому світлі покриваються ксеном, дивиться не дуже. Пробував марсілію, ліліопсіс - все одно ці рослини вимагають більше світла ніж потрібно анубіасам, криптам, папороті.
Я б радив вам поки не купляти почвокровки, грунт все одно пустий, приживатися вона буде погано. Зробіть менше світла, і подивимось чи появиться знов нитка.
Ну ось і я такої ж думки був, АЛЕ я бачив як росте марселія. Вона в мене була по суті у темряві та коли я пустив газ, натикав Єрмолаїва майже в кожний см грунту, вона почала захоплювати територію. Більш того, вона здолала не тільки елєохаріс, а й ще вибила Glossostigma elatinoides, що майже на рівні фантастики було.

Тому я і не відмовився від газу, а навпаки придбав балон, щоб зробити його стабільним, а з ним стабільним і рН (в мене велика підозра, що саме стрибки СО2 стали одніє з найвагоміших причин нитки).

Зараз анубіаси в мене натикані в темні місця та жоден з них не вище середини банки, так щоб зменшити ймовірність ксену.

Все таки дууууже гарно виглядають коври з почвокровки. Тим паче, що купляти не треба, в мене все було. Зараз проблема інша - хімічна трьоденна обробка та наприкінці ще й ванночка в лимонці. Все це призвело до того, що елєохаріс помер весь, крінум зменшився у довжині втричі, марселія проріділа також втричі, анубіаси петіт загубили десь 50% своїх листів.
У звязку з цим я не став чекати 2 тижневого терміну та запустив СО2, щоб вони взагалі не розтворилися в воді. Вода була вся нова з КН=8, тобто СО2 не засвоювався. Почав збивати КН до 4. На теоретичній відмітці 5 зробив тест та прозрів - КН рухнув до 0. Капець Мабуть хімія таки непередбачувана, мабуть знижувати треба було без подачі СО2, як я робив це першого разу. Ну що є, то є, зараз підміною підняв КН десть до 2-3, ще одна підміна і будуть вже необхідні 4.

Доречі, приїхав з Броварів баллон. Нарешті сховаю лимонку. Підкажіть - систему треба сильно до баллону підкручувати чи все такі не сильно? Та як покроково запустити якщо в мене діфузор базука - відкрутити перший вентиль баллона максимально, а другий вентиль від системи по троху, поки на манометрі не буде 2 атмосфер? (якщо не помиляюсь, то стільки для базуки треба)

Востаннє редагував НаЧнеМ со 110: 29.08.2022 о 21:44..
Старий 30.08.2022, 09:27   #849
Живу я тут

Редуктор до балона прикручуйте сильно, але з чуттям. Я не знаю що у вас за редуктор, я по незнанню купив китайський (марка типу польська) там гайки крихкі.
Ви редуктор прикрутіть, сам вентиль на редукторі перекрийте, а на балоні відкрийте і мильним розчином перевірте на протікання на стиках балон- редуктор. Переважно в редукторах пластикова прокладка. Далі ставите базуку і повільно відкручуєте вентиль на редукторі, ( на балоні кран максимально відкритий), я не сильно орієнтуюсь на показання манометра, швидше дивлюсь по лічильнику бульбашок. На 280 л у мене йде 1 булька в секунду. Ну і дропчекер в зеленому повинен бути.
Ну і закінчуйте ви з хімією, це моя думка. Відкрутите СО2 більше і подивитись по дропчекеру, рослинах.

Старий 30.08.2022, 09:32   #850
Registered User

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 608
сказав Дякую: 257
сказали Дякую 414 раз(и) в 237 повідомленні
Re: 110 литров опыта ===www.aquaforum.ua===

Якщо редуктор типу УР, або подібний, то потрібно, навпаки, повністю відкрутити вентиль редуктора, саме в такому стані мембрана в ньому повністю закрита. Все інше правильно).

Трионикс поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 30.08.2022, 10:00   #851
Бан за нарушения

Звідки Ви: Düsseldorf
Дописи: 52
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 14 раз(и) в 9 повідомленні

Гайку редуктора крутить пока сам редуктор не перестанет болтается, потом дотянуть. Усилие большое, порядка 100н/м. У меня был случай что гайка редуктора с самого начала туго накручивалась. Не забывайте что прокладка из капрона, поэтому усилие для уплотнение стыка там большое. Если не дотянуть то будет сифонить. Ну и кран на баллоне нужно открывать до упора - от уплотняется в крайних положениях.

Sadam поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 30.08.2022, 21:56   #852
Живу я тут

Дякую, що відписуєтесь!
Балон з системою купуват тут на форумі, наче продавець з ніком chak чи щось таке.
Так, прокладка капролон точно. В мене також є досвід крихкої гайки, тому і питав, бо якось вже хруснуло.
1 буль в 1 сек на 240 літрів то якась фантастика. В мене зараз десь 1,5-2 буля/сек, води з 100л реальних 70л і тільки сьогодні він став дуже темно зелений. При цьому вся вода в со2 пилу, наче газіровка, так гарно білизна вимила базуку та теча розносить.
Мені здається, що у Вас осмос. Тому без хімію я не впораюсь з водопроводом. Треба кн на рівні 4 і хоч лусни, без цього ніяк не досягти салатового дропчика.

Алемне зважаючи на все - це просто кайф коли немає водоростей))

Старий 30.08.2022, 23:49   #853
Registered User

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 608
сказав Дякую: 257
сказали Дякую 414 раз(и) в 237 повідомленні

Цитата:
Допис від НаЧнеМ со 110 Переглянути допис

1 буль в 1 сек на 240 літрів то якась фантастика.
Ніякої фантастики). В мене десь 40-45 бульків в хвилину на 170 літрів цілодобово, все цвіте і пахне). П'ятилітровий балон працює з травня 2021, тобто вже другий рік. Кожних 2-3 тижня велика стрижка. Правда, в мене осмос, а з початком повномасштабного вторгнення міксую з водогоном 1:1. Дропчик ліквідував як клас).

Трионикс поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 31.08.2022, 12:05   #854
Живу я тут

Дропчекер - гарна іграшка, краще всього слідкувати за рівнем СО2 по равликах - вилізли наверх - це вже забагато вуглекислоти.

Далі в мене не осмос, звичайний водогін. І міняю 50% води !!!
До речі, роблю так і в нано акваріумі. Куча рослин тому немає водоростей.

Така подача не є чимось надзвичайним, так ви наситите СО2 досить жорстку воду, але привчайте акву поступово, особливо гідробіонтів.

Ну і так як ви поставили балон, почитайте про дамп і запобіжний клапан. У мене була неприємна історія з цим.

Старий 31.08.2022, 22:41   #855
Живу я тут

Цитата:
Допис від Трионикс Переглянути допис
Правда, в мене осмос
Ну ось це логічне пояснення.

Цитата:
Далі в мене не осмос, звичайний водогін.
Це неможливо! Ну ні як не обдуриш КН при такій низькій подачі газу. Тому у Вас або зламаний лічильник і насправді там 3 бульбахи в секунду, або Ви живете в Києві, де водопровод з дуже низьким КН.

Цитата:
Ну і так як ви поставили балон, почитайте про дамп і запобіжний клапан. У мене була неприємна історія з цим.
Запобіжник наче бачив на балоні. Дуже схожий як на лимонці і там він в мене спрацьовував, після чого я його підкручував майже на мінімум. На болані поки лячно щось крутити. Дякую за пораду, треба буде якось почитати, все таки тиск вище аніж в лимонці та метал це не пластикові пляшки.

А травка в мене продовжує гинути - елєохарис весь капут, марселія майже вся, анубіаси і крінуми ледь тримаються... невже хімічна обробка таке спричинила. Я думав якщо десь перебрав з дозою або строком, то це дасть одразу результат, а тут день за днем по троху чахне. Якось незрозуміло на що грішити....

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:11.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts