Скрытый текст
Я дуже ніжно ставлюся до відносин пана Євгена і Вашого "сусіда" із 110)) Але не можу не підтвердити що людина дуже любить експеременти (в тому сенсі, що задає питання, отримує пораду, робить навпаки, а потім знов питає що робити). Сподіваюсь що Ви будете більш охайні із порадами, що отримаєте.
Ладно, поїхали. Щоб не повертатися до питання- у мене в підпису посилання. На мій сайт. Я багато років витратив на написання статей саме для початківців. Там є майже все що необхідно для того щоб розуміти що і для чого робиш. Заглядайте туди будь ласка, це Вам згодиться.
Стосовно води. Я би не сильно питав би у Богдана (Бахмута) про воду. Не питайте чому))) А тести Вам і самій будуть потрібні. Беріть.
Так, в Богдана розкішні рослини. Так, він не шкодує рослин "на поход", я кажуть. Але, купуючи в нього траву, треба обов'язково питати чи вони з розігнаної банки, чи з повільної, а чи може "сухі". Зараз, мені здається, Вам потрібні повільні. Вони легше приживуться.
Цитата:
Допис від anuta906090
питаньной подлжкой"( якось не можу відразу перевести
|
Може "споживна"? Дивлячись на Вашу "бажалку", я би скоріш вікористав би не споживну подкладинку, а поживний грунт, сойл. Місцями, там де він треба. Гімор при запуску той же, але обслуговувати акваріум легше.
Цитата:
Допис від anuta906090
Планувала скалярії, стурісоми, і щось маленьке,стане мабуть неонів. У цьому міксі у креветок є шанси жити? І чи варто залишати лабио?
|
Неони (якщо скаляріі вже дорослі) підуть на корм цим скаляріям. Як і креветки. Я взагалі не певен що скаляріі повністю сумісні із скейпом, особливо в не дуже досвічених руках. Як по тому що вони не так вже і рідко псують рослини, так і по тому що вони хоч і доволі мирні, але цихліді, і, як каже ще одна Ваша легендарна сусідка Serprntarius, "гадять не вірно"- з водою трішки не того для скепа чи голандця.
Щодо фільтра, то залишаюсь при своєму- якщо скейп, то обов'язково світло. А потім вже фільтр, бо риби багато не повинно бути, і внутішній справиться.
Стосовно переробки кришки. Я можу порекомендовати людину яка такі речі робить. Але, додавання люмок- це крок назад. По-перше, вони вже не дешеві (рідкість одначе), а по-друге, спробуйтее ще знайти нормальні. Я би заказав світлодіодний світильник у когось із наших виробників і було б Вам із світлом щастя на багато років. А фільтр- то таке. Чудово буде жити і з помпою.
Рослини... Ну, як будете готові, свістіть- якщо щось буду полоть, поділюсь.