На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 29.09.2022, 00:47   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Киев,Оболонь
Дописи: 149
сказав Дякую: 95
сказали Дякую 59 раз(и) в 45 повідомленні
Re: Через терни до ххх л ===www.aquaforum.ua===

Спасибо)))
Я сейчас напоминаю свого соседа( тема 110 л) но я пока не готова к СО2, хотя у предыдущего хозяина акв стояла бутылка с лимонкой , и мне в наследство эти все запчасти достались.
Кстати присматривалась к растениям ,думала у Бахмут а скупиться, он вроде тоже с Оболони, кстати может он сможет прокомментировать что у него по показателям воды.
Якщо вже розмовляємо про рослини,у мене питання:
Я хочу спробувати запуститися з "питаньной подлжкой"( якось не можу відразу перевести, їстівна наче не підходить).
Якщо без СО2,багато нароблю шкоди цією підложкою?

Востаннє редагував anuta906090: 29.09.2022 о 09:18..
anuta906090 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 29.09.2022, 10:42   #2
Super Moderator

Звідки Ви: Киев
Дописи: 8.688
сказав Дякую: 6.565
сказали Дякую 9.134 раз(и) в 3.930 повідомленні
Re: Через терни до ххх л ===www.aquaforum.ua===

Скрытый текст
Ладно, поїхали. Щоб не повертатися до питання- у мене в підпису посилання. На мій сайт. Я багато років витратив на написання статей саме для початківців. Там є майже все що необхідно для того щоб розуміти що і для чого робиш. Заглядайте туди будь ласка, це Вам згодиться.
Стосовно води. Я би не сильно питав би у Богдана (Бахмута) про воду. Не питайте чому))) А тести Вам і самій будуть потрібні. Беріть.
Так, в Богдана розкішні рослини. Так, він не шкодує рослин "на поход", я кажуть. Але, купуючи в нього траву, треба обов'язково питати чи вони з розігнаної банки, чи з повільної, а чи може "сухі". Зараз, мені здається, Вам потрібні повільні. Вони легше приживуться.
Цитата:
Допис від anuta906090 Переглянути допис
питаньной подлжкой"( якось не можу відразу перевести
Може "споживна"? Дивлячись на Вашу "бажалку", я би скоріш вікористав би не споживну подкладинку, а поживний грунт, сойл. Місцями, там де він треба. Гімор при запуску той же, але обслуговувати акваріум легше.

Цитата:
Допис від anuta906090 Переглянути допис
Планувала скалярії, стурісоми, і щось маленьке,стане мабуть неонів. У цьому міксі у креветок є шанси жити? І чи варто залишати лабио?
Неони (якщо скаляріі вже дорослі) підуть на корм цим скаляріям. Як і креветки. Я взагалі не певен що скаляріі повністю сумісні із скейпом, особливо в не дуже досвічених руках. Як по тому що вони не так вже і рідко псують рослини, так і по тому що вони хоч і доволі мирні, але цихліді, і, як каже ще одна Ваша легендарна сусідка Serprntarius, "гадять не вірно"- з водою трішки не того для скепа чи голандця.
Щодо фільтра, то залишаюсь при своєму- якщо скейп, то обов'язково світло. А потім вже фільтр, бо риби багато не повинно бути, і внутішній справиться.
Стосовно переробки кришки. Я можу порекомендовати людину яка такі речі робить. Але, додавання люмок- це крок назад. По-перше, вони вже не дешеві (рідкість одначе), а по-друге, спробуйтее ще знайти нормальні. Я би заказав світлодіодний світильник у когось із наших виробників і було б Вам із світлом щастя на багато років. А фільтр- то таке. Чудово буде жити і з помпою.
Рослини... Ну, як будете готові, свістіть- якщо щось буду полоть, поділюсь.

Ю.В. поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Ю.В. за цей допис:
anuta906090 (29.09.2022)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 3 (учасників - 0 , гостей - 3)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:57.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts