Десь півроку тому привіз я собі рибу, яка гордо носила назву Blue Dempsey. Розмір малька був 3.5-4 см. Зрозуміло зачесалися руки підняти

.
Особливо коли подивитися на фотографії азіатів, які рекламують її.
Мальок виріс і вже нерестився і підростає свій мальок.
Форма тіла, основний колір, поведінка нічим не відрізняється від стандартної восьмиполосої, нерест і поведінка з мальком теж нічим. Розмір самців 10-12 см, самки менші десь на 1-1.5 см. Малька охороняють так -що практично ніхто з бажаючих його з'їсти до нього не добирається (всі нерести проходили в загальному акваріумі).
Параметри для нересту стандартні для як для демпсі так і для восьмиполосих. Личинка з'являється на 3 день, пливе на 3-4 день. Стартовий корм - артемія, потім порізаний трубочник, потім сухарі\трубочник\заморозка\мотиль.
Фотографії:
1. Самець, 2.Пара самців, 3. Самка, 4.Приколи фотоапарату, 5. Самка, 6. Мальок манагуанців і блю демпсі, 7. Знову самець, 8. 2 самця місце готують.
1-5, 7 - фото без спалаху, 6,8 - зі спалахом. "Какая обманчивая природа" - сказал ежик слезая из кактуса "-ще я про спалах

.
Я тримав восьмиполосих,тому основна відмінність БД від них тільки відтінком луски. У БД він синьо-фіолетовий, а у бджіл - зеленувато-голубий.
Основний колір самця\самки - аналогічний бджолам - оливково сірий.
При нересті - чорний бархат

.
Однак є приколи. При підготовці до нересту - 2 САМЦІ готують територію, а потім домінант з самкою доводять місце до пуття ("голубі" однако)

, потім зразу нерест. В той же час 2 самки ховаються від самців - вони є доволі агресивні до іншої риби. Правда трагічних випадків поки що не було.
Фотографії з "колес" фотожопінгом не займався

. Правда був випадок, що якщо навести різкість у випадковій фотографії самця - то азіати би відпочивали. Аля "Блю Демпсі" на гормонах.