14.06.2009, 16:17
|
|
Живу я тут. Лауреат конкурса "Аквариумист года 2006"
Звідки Ви: Київ, Оболонь
Дописи: 1.788
сказав Дякую: 128
сказали Дякую 464 раз(и) в 368 повідомленні
|
Відповідь: Re: Чернополоски - я не ожидал, что так интересно. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Snaz
Добрый день господа аквариумисты, тоже стал счастливым обладателем чернополосых, поэтому и пишу здесь... Рыбка просто уникальна  ) В тоже самое время возникли кое какие сложности, всего аква 150л, в неё было запущено штук 8 цихловых, из которых пара чернополосых, и пара чернополосых белой формы, всё это дело добовлялось в виде молодняка, сейчас они немного подросли, и вот в чем трабл.. Среди обычной формы чернополосых четко различились самочка(4+см) и самец(около 6см) плавали вроде вместе, радовался думал парочка будет, но нетут то было. Среди белой формы боюсь предпологать но скорее всего это 2 крупных самца.... оба (6+см) и никаких отличий, у одного даже лобная шишка чуток выросла. И незнаю изза чего, именно белый с шишкой (самый активный, агрессивный) начал ухаживать за самочкой(обычной). Он гоняет всё остальное что движется с невероятным энтузиазмом... Обычный самец както пассивно себя ведёт, хотя самочка видно и к нему неравнодушна... Не хочу мешать краски  Подскажите пожалуйста опытные аквариумисты, и любители ченополосых, что же мне сделать? чтобы совпал видовой брак ? Спасибо.
|
У Вашому оповіданні є всі відповіді на питання. У Вас утворюється пара ОДНОГО виду, причому НАЙактивніший із трьох самець і утворює цю пару. Був би НАЙактивнішим самець звичайного забарвлення - пара була б його.
Але я не розумію Ваших переживань. По-перше, закони Менделя ще ніхто не скасовував, і у такої пари будуть або 100% смугасті нащадки, або 50% смугастих і 50% білих (у випадку, якщо самичка сама є нащадком смугасто-білого шлюбу), істот мішаного забарвлення в даному випадку не існує. По-друге, якщо Ваша пара смугастих від одного продавця, то найімовірніше дані самець і самиця є близькими родичами, білі ж самці найімовірніше не є близькими родичами самиці, навіть якщо вони від того ж продавця. Тому нащадки смугасто-білого шлюбу будуть мати КРАЩЕ забарвлення і екстер'єр в цілому, ніж їхня мати і ймовірний дядько, а у випадку мішаного походження матері ті 50% нащадків, що будуть білими, будуть теж мати краще забарвлення та екстер'єр, ніж їхній батько та гіпотетичний дядько. Нащадки ж смугастого шлюбу у Вашому випадку найімовірніше матимуть ГІРШЕ забарвлення та екстер'єр.
І ще одна ремарка. Ваші риби досить молоді, тож я б особливо на суперелітних нащадків не розраховував би. За будь-якого сполучення батьків.
|
cказали "Дякую" Сергій за цей допис:
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:23.
|