Вот і у мене щось незрозуміле творитись почало з травою. Раніше плавала зверху річія, ряска, капуста, гідрокотила білоголова, в результаті пів акваріума було практично без світла, рослини в тому місці зупинились в рості. Викинув я все плаваюче, акваріум став світлішим, просторим. Є брага, булькає вже тиждень, до того робив кожних 1-2 дні реактор з лимонною кислотою і содою. Добрива не вливав давно і без них майже все росло добре, риб багато, какають також немало, грунт сифоню дуже рідко, не перегодовую. Кислотність 7.5, карбонатна жорсткість 10-11, загальна 16, N0
2 менше 0.3, інших тестів у мене немає. Робив марганцовкою тест на окисляємість води, постояв розчин годинку, кольору не поміняв взагалі, похоже органіки немає?
4-5 днів назад помічаю, що кабомба почала скидати листя, стовбур біліє і перегниває:
вся ротала(чи що воно таке?..) покрилась дірками, обросла повністю водорослями(раніше вони були тільки на старих листках):
Ехінодорус Горемана покрився дірками на старих листках і вони розпадаються:
Те ж саме з ехінодорусом Пола Клокера:
Валіснерія і гігрофіла(верба) також почалі підгнивати і скидати листки.
Криптокорини(різні), лімнофіла індійська почувать себе добре(можливо поки що...) :
Запитання до знатоків.
1. Що може бути причиною такого поголовного відмирання рослин? Чого їм не вистачає?
2. Це нормально коли у ехів нові листки коричневого кольору(видно на 4 фото)? Чи це нехватка чогось в раціоні?
3. Чи може бути, що в акваріумі при такому населенні є нехватка органіки?
4. Як все-таки називається довгостебельна рослина на 2 фото і на останньому справа, це ротала чи якась альтернатера?
5. Можливо це відмирання пов'язане з тим, що я кинув в акваріум тижнів 2 назад 6 таблеток
Tetra Algu Stop з розрахунку 1 табл на 40л?