Випадково попав в цю тему, шукав фото кольорової шкали для pH титрів, парадоксально але не знайшов, а зашпортався за цю тему. Маю певний досвіт в намагнічуванні води, в свій час в мене почала барахлити газова колонка яка попрацювала 3 роки, не хотіла запалюватися, все свідчило що закальціювався редуктор. Ще коли я купляв колонку продавці радили мені купити магнітний фільтр, але він коштував 200 грн виглядав він як трубка в середені якої були вмонтовані магнітні кільця на трьх тонких розпорках. Звичайно віддавати 200 грн за таке чудо техніки не хотілося.
Згадавши поради продавця я взяв два магніти від гучномовців, діаметром пр. 6-7 см з отвором по середині. Ці магніти привязав до водопровідної труби з немагніної нержавійки з двох сторін так щоб магніти притягувалися. Колонка на протязі тижня поступово почала працювати при меньших напорах води, через два тижня запрацювала як при встановленні.
Цікаві факти, після встановлення магнітів в чайниках дома накип не утворювався на відміну від попередніх часів, коли раз в рік потрібно було накип змивати оцтом, окрім того в відрах де постійно відстоювалася вода до магнітів теж на стінках утворювався твердий осад. Оскільки вода у Львові по годинах то ми тримаєм у ванні невеличкий черпак з водою на стінках якаго теж був товстий осад, з магнітами цьго осаду вже нема. Магніти в мене висять на трубі 5 років.
Доречі фізика процесу проста. Наприклад зверху і з низу в нас два різнополярних магніта, по середені тече вода яка складається з катіонів і аніонів, тоді згідно законів фізики додатні будуть збиратися зліва а відємні справа, або навпаки це залежатиме від напрямку руху води.
В американській лабораторії сильних магнітних полів є установка по деіонізації води за допомогою магнітів, правда в них магніти мають 32 тесла. Є навіть патенти на цю тему, там є відвід води де збираються додатні і відємні частинки.
http://www.magnet.fsu.edu/education/...ion/index.html