На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 10.08.2009, 20:14   #1
Модератор клуба "Танганьика в Украине"

Звідки Ви: Львів
Дописи: 971
сказав Дякую: 14.354
сказали Дякую 2.732 раз(и) в 654 повідомленні
Відповідь: Очередной новичёк с очередными глупыми вопросами.... ===www.aquaforum.ua===

Пані,от у мене до вас питанняВи все пишете так сказали,там проконсультувалиМені просто цікаво хто у Львові міг Вам порадити для акви з дискусами ракушняк та мармур в якості грунту.Як не хочете на весь форум то можете в приват відповідь дати.

navy поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 10.08.2009, 20:33   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Украина, Львів
Дописи: 24
сказав Дякую: 33
сказали Дякую 14 раз(и) в 4 повідомленні
Re: Відповідь: Очередной новичёк с очередными глупыми вопросами.... ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від navy Переглянути допис
Пані,от у мене до вас питанняВи все пишете так сказали,там проконсультувалиМені просто цікаво хто у Львові міг Вам порадити для акви з дискусами ракушняк та мармур в якості грунту.Як не хочете на весь форум то можете в приват відповідь дати.
Чому ж не можна на весь форум ???

Ракушняк купила за 135 грн. в магазині на ринку Південному ( права сторона ринку , де меблі ). На всякий випадок , перепитала про нього на "Греті" та на Краківському ринку - всюди сказали : " Нічого не буде ! Підійде!"

А за грунт ситуація слідуюча :
обійшли десь 5 магазинів ( ПП "Грета", біля Стрийського ринку та ще декілька інших, в тому числі і Краківський ринок). Всюди є лише дрібне сірувате каміння з рваними ( гострими) краями. Або дуже-дуже дрібний грунт.
Враховуючи, що задній фон імітує великі камені, не хотілось купувати дрібненькі камінчики - дивилось би якось не пропорційно.
На моє запитання : " Чи є десь більша галька, щоб камінь був з гладкими краями? " Мене відправили в "Епіцентр", де дійсно продаеться величезний вибір гальки.
А так як я сама повязана з мармуром, я швидко оприділила, який це вид каменю.

Питання зворотнє :
Мармур є дуже великого діапазону твердості і вмісту мінералів.
Е мягкий мармур, є дуже твердий, ще твердіший ніж деякі граніти. Є недозрілий мармур, який дуже подібний на ракушняк.
Говорячи про те, що мармур не підходить, Ви маєте на увазі весь впринципі ? В такому разі трохи дивно, бо в тому грунті, який я бачила в аква-магазинах, явно присутні елементи мармурів або псевдо-мармурів.

Востаннє редагував Sandra Ber: 10.08.2009 о 20:41..
Sandra Ber поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Sandra Ber за це повідомлення:
navy (10.08.2009), Tetra (10.08.2009)
Старий 10.08.2009, 20:36   #3
Живу я тут

Звідки Ви: у нас строили Авианесущие крейсера.
Дописи: 7.180
сказав Дякую: 3.626
сказали Дякую 5.875 раз(и) в 2.709 повідомленні
Надіслати повідомлення для altum72 на Skype
Re: Відповідь: Очередной новичёк с очередными глупыми вопросами.... ===www.aquaforum.ua===

Sandra Ber, насколько я знаю,у Вас в городе очень жесткая вода.
мрамор имеет свойство поднимать жесткость до определенного параметра(точно уже не помню)если не будете смягчать воду,то пусть остается.но ракушняк геть однозначно.

altum72 поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" altum72 за цей допис:
Sandra Ber (10.08.2009)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 17:05.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts