Цитата:
Допис від navy
Пані,от у мене до вас питання  Ви все пишете так сказали,там проконсультували  Мені просто цікаво хто у Львові міг Вам порадити для акви з дискусами ракушняк та мармур в якості грунту   .Як не хочете на весь форум то можете в приват відповідь дати  .
|
Чому ж не можна на весь форум ???
Ракушняк купила за 135 грн. в магазині на ринку Південному ( права сторона ринку , де меблі ). На всякий випадок , перепитала про нього на "Греті" та на Краківському ринку - всюди сказали : " Нічого не буде ! Підійде!"
А за грунт ситуація слідуюча :
обійшли десь 5 магазинів ( ПП "Грета", біля Стрийського ринку та ще декілька інших, в тому числі і Краківський ринок). Всюди є лише дрібне сірувате каміння з рваними ( гострими) краями. Або дуже-дуже дрібний грунт.
Враховуючи, що задній фон імітує великі камені, не хотілось купувати дрібненькі камінчики - дивилось би якось не пропорційно.
На моє запитання : " Чи є десь більша галька, щоб камінь був з гладкими краями? " Мене відправили в "Епіцентр", де дійсно продаеться величезний вибір гальки.
А так як я сама повязана з мармуром, я швидко оприділила, який це вид каменю.
Питання зворотнє :
Мармур є дуже великого діапазону твердості і вмісту мінералів.
Е мягкий мармур, є дуже твердий, ще твердіший ніж деякі граніти. Є недозрілий мармур, який дуже подібний на ракушняк.
Говорячи про те, що мармур не підходить, Ви маєте на увазі весь впринципі ? В такому разі трохи дивно, бо в тому грунті, який я бачила в аква-магазинах, явно присутні елементи мармурів або псевдо-мармурів.