|
30.09.2009, 01:58
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Харьков
Дописи: 1.585
сказав Дякую: 1.324
сказали Дякую 5.977 раз(и) в 960 повідомленні
|
Re: Фотографирование миниаквариума ===www.aquaforum.ua===
Ну наконец-то! Дождался я таки этого описания. 
Спасибо, Григорий, за то что поделился секретами.
Вот что значит не поленится и добится успеха 
Один только вопрос. Какой объектив использовался при съемки этого аквариума? Меня удивляет отсутствие дисторсии при 18мм. Или она таки есть, но скрыта от глаз? ;-)
|
|
|
cказали "Дякую" yermolayev за цей допис:
|
|
30.09.2009, 07:49
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: львів
Дописи: 233
сказав Дякую: 1.506
сказали Дякую 944 раз(и) в 154 повідомленні
|
Григорій дякую за змістовний репортаж, але маю до Вас одне прохання на російському сайті обговорювали проблему фотошопа на конкурсі мініакваріумів і як приклад був показаний (якщо не помиляюсь Ваш акваріум) але не конкурсний варіант а зроблений простим цифровим фотоапаратом без освітлення додаткового. Я до чого веду мені було б дуже цікаво порівняти фотороботу професіонала і наприклад як би акваріум сфотографував я, тому не могли б Ви показати фотографію зроблену без додаткових пристосувань. Це був би наглядний приклад наскільки важливо правильно сфотографувати, і подати своє улюблене хобі.
Як відомо Амано перш за все був хорошим фотографом.
З повагою Андрій.
|
|
|
cказали "Дякую" biabuchja за цей допис:
|
|
30.09.2009, 11:05
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: г.Ивано-Франковск
Дописи: 36
сказав Дякую: 347
сказали Дякую 653 раз(и) в 27 повідомленні
|
Відповідь: Re: Фотографирование миниаквариума ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від yermolayev
Какой объектив использовался при съемки этого аквариума? Меня удивляет отсутствие дисторсии при 18мм. Или она таки есть, но скрыта от глаз? ;-)
|
Объектив использовал кит 18-55 так как другого широкоугольника не было, а передать перспективу в мини аквариуме по другому не получится. Дисторсия ,честно, не помню была ли при съемке этого аквариума , но точно знаю что при съемке некоторых , только уже больших конкурсных аквариумов, она присутствовала .Справлялся с нею при помощи коррекции дисторсии в графическом редакторе.
Цитата:
Допис від biabuchja
Я до чого веду мені було б дуже цікаво порівняти фотороботу професіонала і наприклад як би акваріум сфотографував я, тому не могли б Ви показати фотографію зроблену без додаткових пристосувань. Це був би наглядний приклад наскільки важливо правильно сфотографувати, і подати своє улюблене хобі.
Як відомо Амано перш за все був хорошим фотографом.
З повагою Андрій.
|
Обовязково дам порівняння фотографії зробленої без допоміжних приспосіблень і з ними, тільки вже на прикладі іншого конкурсного акваріума.
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Григорій Поліщук за це повідомлення:
|
|
30.09.2009, 12:48
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: львів
Дописи: 233
сказав Дякую: 1.506
сказали Дякую 944 раз(и) в 154 повідомленні
|
Також хочеться почути Вашу думку що до фотошопу в конкурсах акваріумних дизайнів. Якщо він, фотошоп, допустимий то яка межа використання обробки фотографій компютером. Ну і звісно хотілось б побачити наглядно як виглядає фотографія до обробки і після (якщо фотошоп присутній у ваших роботах)
|
|
|
30.09.2009, 14:05
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Re: Фотографирование миниаквариума ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від biabuchja
Також хочеться почути Вашу думку що до фотошопу в конкурсах акваріумних дизайнів. Якщо він, фотошоп, допустимий то яка межа використання обробки фотографій компютером. Ну і звісно хотілось б побачити наглядно як виглядає фотографія до обробки і після (якщо фотошоп присутній у ваших роботах)
|
Хай вибачить мене GrinjA. А чому одразу фотошоп? Якщо фотографувати в raw (а для зеркальних камер це норма), то більшість програм для конвертації в jpeg мало чим йому поступиться. Як на мене безглуздо забороняти постобробку окрім "домальовок/приховувалок" - тобто кольоровий баланс, шумоподав, виправлення геометричних порушень, він'єтування тощо ін забороняти просто безглуздо оскільки проконтролювати це майже неможливо
|
|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
|
|
30.09.2009, 18:03
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Харьков
Дописи: 1.585
сказав Дякую: 1.324
сказали Дякую 5.977 раз(и) в 960 повідомленні
|
Я когдато писал об идее фотошопа. Жаль, Bactrian стер тот пост. Может он найдет его гдето и выложит тут ;-). Будет в тему
Так вот одим из тезисов было то что в любой цифровой камере уже встроен "фотошоп". Потому как данные с матрицы проходят конвертацию в jpeg с различными коррекциями, аналогичные тем, которые может сделать человек сам, в ручную, в фотошопе или другом редакторе/конверторе.
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую yermolayev за це повідомлення:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 23:29.
|